Foto: Tølløse Boldklub

Tølløse BK og DBU & DGI (Bevæg Dig For Livet), opstarter i fællesskab et nyt tilbud til de mange seniorer i og omkring Tølløse, der gerne vil ud og røre sig på en sjov, sund og social måde.

Gå-fodbold er en stor succes i England, og nu kan seniorer fra Tølløse og omegn opleve denne internationale succes på egen krop, når Tølløse BK opstarter et gå-fodbold hold.
Første træning er søndag den 28. maj kl.10.30-11.30 og denne dag vil klubben få besøg af visionskonsulent i Bevæg Dig For Livet, Casper Boe Jensen, til at forestå træningen for de fremmødte. Projektet er støttet af Holbæk kommunes Folkeoplysningsudvalgs 60+ foreningspulje.

Gå-fodbold er helt nyt i Danmark, og Tølløse BK så straks potentialet da de stødte på konceptet første gang. Claus Gottlob, bestyrelsesmedlem i Tølløse BK og tovholder på tiltaget, siger om det nye tilbud:

”Vi vil gerne være en klub, der kan tilbyde glæden ved fodbold til mange forskellige målgrupper, og derfor har vi gerne ville opstarte noget for de mange seniorer i vores lokalområde. Vi har mange seniorer, der i forvejen kommer på det lokale aktivitetscenter, og vi håber med tilbuddet at vi måske kan få nogle af dem til at prøve kræfter med fodbold kombineret med fitnessøvelser, i en kontrolleret og sikker form, som Gå-fodbold er. Derudover ved vi at fodbold gør meget godt for sundheden, og det vil vi som klub rigtig gerne bidrage til. Vi håber samtidig på at tilbuddet kan være med til at støtte op om det generelle klubliv i klubben.”

Kernen i tilbuddet er at det skal være sjovt, sundt og socialt, derudover kan selve træningen variere fra gang til gang, men gennemgående er dog kombinationen af fodboldøvelser og fitness/krops-øvelser. Det er centralt at understrege at tilbuddet er åbent for alle, og der bliver ikke stillet krav til hverken udstyr eller tidligere erfaring på en fodboldbane, ligesom at der tages hensyn til hinanden på banen og det sociale er i højsædet. Som navnet indikerer vil træningen være holdt i et tempo hvor alle kan være med.

Om målgruppen for tilbuddet udtaler Claus Gottlob:

”I første omgang har vi valgt at målrette tilbuddet mænd og kvinder 50+. Det bunder i at vi kan se at der i denne aldersgruppe er mange i lokalområdet, som vi tror på gerne vil i gang med at dyrke motion, men som ikke har kunnet finde noget, der motiverer dem. Samtidig ved vi at 50+’erne i dag er meget mere aktive end tidligere og derfor vil vi gerne få dem ud på det grønne græs og møde nogle fra byen igennem fodbolden.

Vi er en klub der gerne vil have en stærk forbindelse til vores nærmiljø, og lokalområde, og derfor laver vi sådan nogle her tilbud, der kan hjælpe os med denne målsætning, og få nogle ned i vores fodboldklub som ikke tidligere ville være kommet. Vi glæder os rigtig meget til at tage imod dem der har lyst til at prøve kræfter med gå-fodbolden, jeg vil gerne love at det bliver sjovt!”

Lyder det som noget for dig så duk op på Tølløse BK’s baner på Sportsvej 3, 4340 Tølløse, søndag den 28. maj kl. 10.30, og tag gerne naboen med. Har man spørgsmål så tag endelig kontakt til Casper Boe Jensen på: cbj@bevaegdigforlivet.dk