Servicér dit hus: Vinterens vejr sætter sine spor på de vestsjællandske huse. Så det betaler sig at give huset et grundigt forårstjek. Med simpelt vedligehold kan du nemlig forebygge de fleste store skader og spare rigtig mange penge. GF Vestsjælland giver dig her guiden til dit hustjek.

Det solrige halvår er over os, og de vestsjællandske husejere vil i de kommende måneder veksle det lune vinterhi indenfor til mere tid udenfor på terrassen og i haven. Udesæsonen har meldt sin ankomst sammen med sol og lys, og den kan man som husejer passende skyde i gang med at gennemse sit hus for efterårs- og vinterskader.

Storm, nedbør og kulde kan skade dit hus. Så en tur rundt om huset, hvor man tjekker for en række klassiske udfordringer, kan være forskellen på en mindre skade og en større og langt mere bekostelig skade. Simpelt vedligehold gør en kæmpe forskel.

– Det er afgørende, at man i god tid får opdaget de små skader på husets ydre skal. Får man taget hånd om skaderne tidligt, og inden efteråret og vinteren kommer igen, så forebygger man i de fleste tilfælde, at skaderne udvikler sig og bliver alvorlige. Så der er faktisk rigtig mange penge at hente på et grundigt forårstjek, siger Per Haulund, skade- og policedirektør i GF Forsikring.

Kig oppe, kig nede

Det er tilmed relativt nemt som husejer at give sit hus et eftersyn, hvis man ved, hvad man skal kigge efter.

– Man skal først og fremmest se efter, om der er utætheder eller revner på huset. Undersøg om taget er tæt, og tjek sokkel og murværk for revner. Tjek også vinduer og dørkarme for råd. Det er de mest klassiske skader på huset. Men det handler også om at sikre, at vand ledes væk fra huset. Så skotrender og tagrender skal være frie for mos og blade. Har man styr på de ting, så er man faktisk rigtig langt, siger Per Haulund.

Et eftersyn af huset er ret simpelt, hvis man ved, hvad man skal kigge efter.

Pressefoto