Søndag den 9. august kl. 10.00 er der igen festligheder i Andelslandsbyen Nyvang. Det er den årlige Folkedansens Dag, hvor der bydes op til en herlig dag med folkedans, folkemusik og flotte folkedragter. Der er  “varslet” en festlig indledning af dagen med faneindmarch, velkomsttale og så naturligvis de indledende sange og folkedanse.

Efter den flotte indmarch vil der være opvisning af de tilmeldte folkedanserhold og indimellem opvisningerne bliver der mulighed for, at publikum kan få rørt benene og måske få smag for folkedansen. Musikken til alle dansene bliver naturligvis leveret af rigtige spillemænd, der har meldt deres ankomst. Folkedans uden spillemænd er jo ikke helt det sammen som den “ægte” vare.

Klokken 15.00 er der noget så specielt som en gudstjeneste, hvor der kan lyttes til et opmuntrende ord samt høres en spillemandskoncert til lejligheden.

Men det er ikke alene folkedans, der bydes på ved besøget på Nyvang. En begivenhed, som kaldes Noble Dance, bliver det også muligt at nyde. Det er de “finere” danse fra 1800-tallets slotte og herregårde, der bliver vist helt sikkert danset i de smukkeste kjoler for damernes vedkommende.

Det bliver en søndag med gode oplevelser i Andelslandsbyen Nyvang.