Onsdag havde Holbæk Kommune premiere på en ny Inspirationsmesse for førtidspensionister. Det blev en stor succes med 26 stande og over 300 besøgende.

”Vi er løbet tør for foldere!” lød det flere gange fra de fremmødte foreninger, da Holbæk Kommune slog dørene op for deres første Inspirationsmesse for førtidspensionister. Alle kommunens førtidspensionister havde modtaget en personlig invitation til arrangementet, der foregik på Musikhuset Elværket. Mere end 300 personer valgte at tage imod tilbuddet, og de blev mødt af venlige sjæle fra de 26 stande, der var stillet op til lejligheden.

Vil inspirere andre førtidspensionister
At det kan give mening og livsindhold at være frivillig, ville Chris fra Holbæk Bordtennis Klub gerne fortælle til de fremmødte.

Chris er selv førtidspensionist pga. en uhelbredelig form for kræft, som i en periode sendte ham helt ned i kulkælderen. Da nogen foreslog ham at starte til bordtennis, afviste han i første omgang tanken. ”Jeg havde jo aldrig spillet bordtennis før”, som han sagde. Men Frank, som også deltog på inspirationsmessen, fik overtalt ham til at give det en chance – og det har han ikke fortrudt! Chris elsker det sociale sammenhold i foreningen, hvor han gerne giver en hånd med, når kræfterne er til det. Når helbredet svigter, er der ingen sure miner over, at han trækker stikket. Tværtimod modtager han opmuntrende beskeder fra folk i foreningen, som spørger til ham og savner ham, når han ikke er der.  ”Den glæde vil jeg gerne give videre til andre.” siger Chris om sin deltagelse på messen.

Stor opbakning fra foreningslivet
En afgørende faktor for dagens succes var den store opbakning fra det lokale foreningsliv. Folk på førtidspension er lige så forskellige som alle andre, så derfor var engagerede frivillige fra en bred vifte af foreninger mødt op; De fremmødte kunne blandt andet møde frivillige fra Holbæk Senior Motion, Holbæk Kajak Klub, Depressionsforeningen, den frivillige økonomi- og gældsrådgivning, Andelslandsbyen Nyvang, Red Barnet, HOME-START, MadOasen og Ombold.

God stemning blandt gæsterne
De frivillige blev mødt med smil og nysgerrige spørgsmål fra de mange fremmødte. Flere gav udtryk for, at det var dejligt, at der blev sat fokus på dem som målgruppe. De vil gerne have inspiration til spændende aktiviteter og meningsfulde sociale fællesskaber, som matcher de udfordringer og det overskud, de hver især har.

Tak fra Holbæk Kommune
”Holbæk Kommune vil gerne takke for den store opbakning fra foreningerne” sagde Allan T. Lystrup fra FrivilligCenter Holbæk blandt andet i dagens åbningstale. ”Uden jer kunne vi aldrig have opnået så stor en succes”. Derudover takkede Allan også de mange gæster, som havde taget sig tid til at lægge vejen forbi. ”Vi håber, I kan blive inspireret på jeres tur rundt på messen”. Endelig citerede Allan en førtidspensionist, som på Facebook havde skrevet en kommentar om sin oplevelse med at blive inviteret med til messen. Hun beskrev blandt andet invitation som ”… en håndsrækning om socialt samvær og en gennemgribende undertone af, at du er noget værd, og mange kan bruge den værdi, du kan bidrage med.”

Holbæk Kommune har allerede planer om at gentage succesen næste år.

Stemningsbillede fra inspirationsmessen – pressefoto
Chris og Frank, der er frivillige i Holbæk Bordtennis Klub – pressefoto
Snak og hygge ved MadOasens stand – pressefoto
Glade frivillige fra HOME-START Familiekontakt – pressefoto