Et nyt sundhedshus i Rebild, en kommende daginstitution i Brøndby og et formidlingshus på Horsens genbrugsplads. De tre kommunale byggeprojekter er blandt i alt 17 udvalgte, som med støtte fra Realdanias COVID-19-pulje skal finde nye løsninger, der kan mindske udledningen af drivhusgasser i byggeriet.
11 af landets kommuner er allerede i fuld gang med at undersøge, hvordan deres kommende anlægsprojekt kan udføres mere bæredygtigt med støtte fra Realdania.
Nu er der sat navn på yderligere 17 kommunale byggeprojekter – i blandt andet Aarhus, Holbæk og Thisted – som på samme måde skal skrue op for de grønne ambitioner.
”Med et suspenderet anlægsloft har mange kommuner benyttet muligheden for at fremrykke og igangsætte flere store byggeprojekter ovenpå coronakrisen. Det giver os en ret unik mulighed for at søge og afprøve nye løsninger i byggeriet, som kan gøre en reel forskel for klimaet og bidrage til at nedbringe udledningen af drivhusgasser. Nu hjælper vi i alt 28 af landets kommuner med at gå i front og finde nye, bæredygtige løsninger i deres byggeprojekter. Løsninger, som forhåbentlig kan inspirere og genbruges – også i landets øvrige kommuner,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.
I Holbæk drejer det sig om:
Ny- og ombygning af Børnehus i Svinninge.
Projektet skal systematisk afdække potentialet for genanvendelse i forbindelse med om- og nybygning af Børnehus i Svinninge. I forbindelse med byggeriet vil kommunen søge energieffektive og fleksible løsninger og anvende genanvendte materialer i det omfang, det er muligt. Kommunen vil ligeledes sikre, at det, de river ned, i størst muligt omfang sker skånsomt med henblik på senere genanvendelse i kommunens bygninger. Derudover skal bygningen DGNB certificeres.