Den Ny Opera er igen gået sammen med operaselskabet Figaros og præsenterer endnu en vanvittig fortolkning af et nationalklenodie, denne gang Heibergs Elverhøj, i Holbæk Teater den 30. april 2020 19.30.

Pressefoto

Elverhøj blev skrevet af Johan Ludvig Heiberg med musik af Friedrich Kuhlau i 1828 som bestillingsarbejde af kong Frederik VI. Heiberg havde nok næppe forestillet sig at hans nationalromantiske fortælling om elverfolk, forbyttede børn og kærlighed skulle blive en evergreen med musik, der er kendt den dag i dag bl.a. ”Kong Christian stod ved højen mast” og Menuetten fra Elverhøj. Også i filmklassikeren ”Olsen-banden ser rødt” indgår ”Elverhøj” i udførelsen af kuppet.

Nu tager Den Ny Opera og Figaros Elverhøj under kærlig behandling, og i hænderne på Figaros Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen, bliver Elverhøj helt sikkert ikke, som man kender den. Denne meget lidt højpandede udgave af Elverhøj byder på skøre indfald, musik samt komik, og det kan nok heller ikke undgås, at en forbryderbande blander sig, ikke blot i ouverturen, men i selve handlingsforløbet.

Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb, men den revideres kraftigt af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen og ud over de allerede indlagte sange, tilsættes der mere musik og komik.

For billetkøb klik her. Arrangeret af Holbæk Musik- og Teaterforening.