Alle, der har lyst til at hylde den eventyrlige fantasygenre, kan sætte kryds i kalenderen fredag den 10. november kl. 16.00-20.00. Her afholdes for første gang nogensinde Fantasy Dag i Holbæk, og det sker med spændende, sjove og uhyggelige aktiviteter for alle aldre.

På denne efterårsfredag fortolkes fantasy bredt med både litteratur, kunst, naturvidenskab, rollespil og meget andet.

Programmet er spækket med oplevelser som spøgelsestog, escape room, bogmesse, Warhammer og troldemad over bål. Der er fri adgang for alle, og fantasyudklædning er meget velkomment.

Arrangementet afholdes af Holbæk Kommune i samarbejde med Ungehuset Lucerna og Holbæk Byforum. En af kerneelementerne i planlægningen af Fantasy Dagen har været at inddrage unge, og derfor vil en større gruppe unge medskabere bidrage med mange forskellige fantasyaktiviteter og oplevelser fra om eftermiddagen.

Nøgleordet for dagen er samskabelse, hvorfor en del af aktiviteterne skabes af deltagerne.

Dagen er støttet af Sparekassen Sjælland-Fyn og Friluftsrådet. Planen er at gøre Fantasy Dagen til en årlig tilbagevendende begivenhed, der samler kreative og dedikerede sjæle i alle aldre og fra et bredt spektrum af interesser med fantasien og eventyret som samlingspunkt.

Spøgelsestog, 3D og magisk installation

Til Fantasy Dagen kan du hoppe ombord på det uhyggelige spøgelsestog på forskellige lokationer og køre på strækningen mellem Holbæk Bibliotek, Vestergade, Lindevej og enden af Ahlgade, hvor en masse spændende aktiviteter venter.

Måske tør du også springe ud i en 3D gyseroplevelse, løse mysterier og fortryllende gåder i Escape Room eller høre om stjernernes historie i det store stjerneplanetarium?

Eller måske har du lyst til at være med til at vække Æglagerets have til live i en magisk installation, prøve kræfter med spillet Warhammer eller møde forfattere bag bibliotekets fantastiske fantasybøger?

Dagen byder også på skattejagt for børn og barnlige sjæle med præmier, og Heksemutter går rundt og sælger vaskeægte heksehyl i slikform. Der vil desuden være musiske indslag med Eventyrensemblet, ansigtsmaling og troldemad over bål.

Se hele programmet her.