Eventyrlig Jul i Birkegårdens Haver er meget mere end et julemarked. Her er flotte oplyste julehaver, alsidige boder, stor julebutik, hyggelig café og masser af børne- og familieaktiviteter. I nissestalden venter dyrene utålmodigt på et klap og en godbid. Og som noget helt nyt har Merry udfordret medarbejderne til at lave deres eget specielle juletræ, så gæsterne kan stemme på hvilket et, de synes er flottest.

Julehaver og julelys
– Det har ikke været det bedste vejr at sætte lyskæder op i – i år. Men regnen har kun få dage stoppet arbejdet med de tusindevis af kæder. På de vådeste dage har medarbejderne været kreative, der er bl.a. lavet dådyr, julemænd og kæmpe iskrystaller. Og igen i år har vi lånt en lift, så der er sat på endnu flere af de høje træer. Vi pynter den Engelske have, Sandhaven, Meditationshaven, dyreområdet og flere andre steder, fortæller indehaver Merry Sørensen.

Nå æren er på spil
– Som noget nyt, har vi flere juletræer, som er pyntet af vores kreative medarbejdere og mig selv. I får mulighed for at stemme på det juletræ, I synes er flottest pyntet – og hver weekend trækker vi lod om sæsonkort til 2024, blandt jer, som har svaret. Den af os som har pyntet det juletræ, som får flest stemmer, får håneretten i et helt år. Så der er meget på spil, griner Merry.

Julemarked
– Når I kommer ind i Juleladen, dufter der af brændte mandler, og her er et lille hyggeligt julemarked, med alsidige boder. Her er noget godt til ganen, hjemmelavede nisser, dekorationer, smykker og mange andre spændende håndlavede ting. I weekenderne kan I bl.a. købe gløgg og æbleskiver i Juleladen og sidde og hygge jer der. Det er også i Juleladen, der er forskellige aktiviteter for børn.

Jul for børn og familier
– Vores julemarked er meget specielt, da det er for hele familien og ikke kun de voksne. Her kan børnene dreje det populære Lykke-Jul, ramme en juleklokke og vinde slik. De kan også male en julekugle, være med til sløjfejagt og ride på æsel. Hele familien kan gå på skattejagt, danse om juletræet, og hilse på alle vores søde dyr i Nissestalden og i dyreområdet. Men nogle børn vil nok synes, at det vigtigste er, at de får en gratis slikpose – og i weekenderne er det Julemanden, som deler dem ud. Tjek børneprogrammet på www.birkegaarden.dk, fortsætter Merry.

Julecafé og Julebutik
I det lune caféområde kan I sidde og nyde gløgg, æbleskiver og lækker julemad. Som nævnt kan I lørdag og søndag også købe gløgg og æbleskiver i Juleladen. Husk at besøge Julebutikken, den er pyntet flot op. Her er gaveartikler både til kvinder, mænd og børn. Og vi har købt ekstra meget fint pynt til juletræet, og meget andet smukt julepynt.

Black Friday
Første åbningsdag, den 24/11, er det Black Friday, og den dag får du 15% rabat i butikken – undtagen på madvarer som slik, øl o.lign. Vi glæder os meget til at give jer alle en rigtig god juleoplevelse, afslutter Merry.

Åbningstider: Fredag, lørdag og søndag fra den 24-26/11, den 1-3/12, den 8-10/12 og den 15-17/12 fra kl. 14-18.30. I er velkomne til at gå i haverne til kl. 19. På alle fredage må I tage jeres hund med ind gratis – i weekenderne er det ikke tilladt at tage hund med ind.

Læs mere om Eventyrlig Jul og Julemarked i Birkegårdens Haver på www.birkegaarden.dk

Pressefoto