Glæd dig til en teateroplevelse, der skubber grænserne for samtidsdramatikken, når Holbæk Musik- & Teaterforening og Sjællands Teater præsenterer den tankevækkende forestilling AT LÆRE AT DØ på Holbæk Teater den 5. april. Forestillingen udforsker ikke kun klimakampens udfordringer, men tager også dybe dyk ned i bureaukratiets snørklede verden og det menneskelige sind. Trods den kontroversielle titel er dette en oplevelse, der ikke kun er tankevækkende, men også morsom.

Der er klimauge i den lille kommune, og alle medarbejderne er klar! Men den klimadepressive folkeskolelærer Elin kan næsten ikke holde klimaangsten tilbage, når hun skal undervise børnene i emnet. Klimaoptimisten Andreas er til gengæld topmotiveret for at starte i Miljøforvaltningen, hvor han skal tilse byggeriet af en ny stor industrihavn, der dog lige kræver at de fælder byens sidste stykke skov. Her starter en medrivende, skæv og uforudsigelig historie, som tager en vild, provokerende og magisk drejning under klimaugen, der ender som ingen havde forudset!

Den kontroversielle instruktør Viktor Tjerneld, der stod bag succesen SPEJLMANDEN, har skrevet AT LÆRE AT DØ til alle der føler sig lammet af mediernes billeder af hedebølgeflammer, tørke, de høje energipriser og politikernes fine taler, men for langsomme handling.

”Jeg vil ikke se en teaterscene som en foredragssal om tingenes tilstand, men som et sted, hvor vi kan fortælle om, hvordan det er at være et menneske, der skal forholde sig til al den uro og de alarmmeldinger, der er omkring os i Danmark i 2024. For tiden er det nemt at føle sig magtesløs og miste håbet for fremtiden. Her kan teatret måske hjælpe os”, siger Viktor Tjerneld.

Læs mere og køb billetter på www.sjællandsteater.dk

 

Fakta om forestillingen
AT LÆRE AT DØ
Gæstespil med Mungo Park
Præsenteret af Holbæk Musik- & Teaterforening

Spiller fredag d. 5. april kl. 19.30 på Holbæk Teater, Vimmelskaftet 27, 4300 Holbæk

Priser: Voksen 215 kr. / Ung (u.25) 85 kr. / Gruppe (6+) 165 kr. / Gratis med Sæsonkort til Sjællands Teater

Varighed: 90 min. ingen pause

Det er muligt at bestille tapas til at nyde inden forestillingen.

Medvirkende: Sebastian Aagaard-Williams og Rikke Westi/Sara Fanta Traore
Instruktion og tekst: Viktor Tjerneld
Scenografi: Peter Schultz
Lyddesign: Emil Bøll
Lysdesign: Jari Matsi
Videodesigner: Christian Halberg
Foto og trailer: Rumle Skafte

Pressefoto