Friluftsrådet støtter nu Istidsruten med en halv million kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Pengene skal gå til interaktive formidlingsforløb, der kan få flere børn og unge på cykel ud i naturen.

Foto fra Nationalpark Skjoldungernes Land 

Istidsruten bliver en 250 kilometer lang cykelrute i det sjællandske istidslandskab. Med en ny bevilling på en halv million kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, som Friluftsrådet uddeler, er der nu midler til at udvikle spilteknologi, der kan formidle det unikke landskab langs ruten på helt nye måder.

Hos Holbæk Kommune er man derfor utrolig glade for det store beløb til Istidsruten.

”Det ser vi som et skulderklap til vores fortsatte arbejde med at udvikle Istidsruten. Ét er selve cykelruten, men noget andet er at give cyklisterne i alle aldre en god oplevelse og fortælling om det naturlandskab, som de cykler rundt i. Her skal midlerne fra Friluftsrådet bruges til udvikling af 10 interaktive formidlingsforløb om natur, landskab og kulturhistorie. Vi får mulighed for at skabe en innovativ kobling mellem spilteknologi, augmented reality og naturformidling som middel til at bringe specielt børn og unge mere ud i naturen,” fortæller Anders Lauritsen, der er chefkonsulent ved Holbæk Kommune.

Friluftsrådet støtter bl.a. projekter, der skaber innovative rammer for friluftsliv og bruger naturformidling som løftestang til at få flere ud i naturen. Og det er med udgangspunkt i dette, at Istidsruten har fået tildelt midler.

”Det bliver spændende at se, hvordan spilteknologi kan bruges til at formidle den fantastiske fortælling om, hvordan istiden har formet naturen, kulturen og landskabet ved Istidsruten. Vi er glade for, at vi med Udlodningsmidler til Friluftsliv kan være med til at gøre naturen interessant for børn og unge,” siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Om Istidsruten
Istidsruten bliver en cykelrute på 250 kilometer, der snor sig gennem det sjællandske istidslandskab. Et samlet oplevelsesområde i Nordvestsjælland i de fem kommuner: Odsherred, Kalundborg, Sorø, Lejre og Holbæk. Cykler man på Istidsruten, vil man bevæge sig igennem et spændende og varieret landskab. Langs ruten er der på nuværende tidspunkt udpeget 47 punkter, som hver især og til sammen fortæller om, hvordan istiden har formet landskabet, og hvordan mennesket senere har udnyttet jorden og afsat sine spor. Ruten forventes at åbne medio 2020. Istidsruten er støttet af Nordea-fonden, med 21.000.000 kr.

Læs mere om Istidsruten på www.istidsruten.dk