For ca. et år siden, var der premiere på Sjællands Teaters forestilling EN AF DAGENE – en helt særlig forestilling skabt af Sjællands Teater i samarbejde med Glad Teater. Nu genopsættes forestillingen og kommer bl.a. til at spille i både Holbæk, Slagelse og Korsør i perioden 15.-25. marts.

Hvordan føles det, når lillebror skal være den store, fordi storesøster skal hjælpes?
Og hvad vil det egentlig sige at være normal?

EN AF DAGENE giver et billede af søskende, der har brug for hinanden trods deres forskellighed.

Bibbi og Finn er vokset op sammen hos deres mor, men da Bibbi når teenagealderen, vokser lillebror Finn mentalt fra hende, og deres tilværelse former sig vidt forskelligt. Bibbi er udviklingshæmmet og har altid levet en beskyttet tilværelse hos sin mor. Finn er flyttet hjemmefra og lever sit eget liv i storbyen, sammen med sin kæreste Lærke. Men da deres mor pludselig dør, føler Finn, at han må tage ansvar – også selvom det kommer i vejen for hans og Lærkes planer om en stor udlandsrejse.

EN AF DAGENE er en ny udgave af en forestilling fra 1998. Kunstnerisk direktør, Robert Parr, fortæller om baggrunden for at tage forestillingen op igen:

”Ved at repræsentere nogle af de personer og historier, der ligger udenfor ”normalen”, kan vi være med til at give alle børn i Danmark en historie og nogle personer, de kan spejle sig i. Det, synes vi, er en vigtig opgave for et teater, der laver forestillinger for børn og unge. Vi vil være med til at vise, at alle er ligeværdige medlemmer af vores samfund – og at alle er gode nok, som de er!”

Rollen som Bibbi varetages af Siri Friis Vikesaa, der er ensembleskuespiller hos Glad Teater. Glad Teater er et inkluderende teater, hvor alle skuespillerne har funktionsvariationer. Glad Teater har været en vigtig samarbejdspartner i forbindelse med forestillingen, og er en del af Glad Fonden – en af Danmarks største socialøkonomiske virksomheder.

Ved premieren skrev pressen bl.a.:

”Det kan være inspirerende at opleve mangfoldighed på scenen og i fortællinger i teatret. Mere af det! Personligt finder jeg det også vigtigt at huske, at ingen mennesker er ens eller ønsker at blive sat i bås – uanset om de tilhører en gruppe med særlige kendetegn og et mindretal i befolkningen.”
Lise Zeuthen, Holbækonline.dk

”De udfordringer og overvejelser, som de to står i, kommer fint frem i forestillingen – især gennem den særdeles velspillende Siri Fris Vikesaa som Bibbi”
Rie Hammer og Trine Wøldiche, Iscene

”Brorens kæreste, der i første omgang ser Bibbi som et problem for parforholdet, får hurtigt øjnene op for, at der gemmer sig et selvstændigt tænkende menneske bag den løjerlige superhelteudklædning. Og de udvikler et aldeles rørende forhold til hinanden.”
Morten Hede, Teateravisen.dk

Læs mere om forestillingen her:
https://het.dk/?s=en+af+dagene&post_type=bwps

EN AF DAGENE
Produceret af Sjællands Teater i 2022

EN AF DAGENE bliver udbudt som en del af Sjællands Teaters Fair Play-univers – dvs. at den er velegnet til børn og unge og kommer på turné rundt i landet.

Alder: Fra 10 år og op (min. 4. klasse)
Varighed: 50 min.

Spilletider på Sjællands Teater i 2023

Korsør Kulturhus:
Onsdag d. 15. marts kl. 19.00
Torsdag d. 16. marts kl. 9.30 + 11.30

Det lille Teater i Slagelse:
Tirsdag d. 21. marts kl. 19.00
Onsdag d. 22. marts kl. 10.00 + 12.20

Teatret Fair Play i Holbæk
Torsdag d. 23. marts kl. 10.00 + 12.00
Fredag d. 24. marts kl. 10.00 + 12.00
Lørdag d. 25. marts kl. 11.00

Billetpriser: 65-135 kr.
Gratis adgang med Sæsonkort til Sjællands Teater.

Skoler og institutioner i hele landet
kan købe billetter til kun 40 kr. pr. stk. (inkl. moms).

EN AF DAGENE spiller på turné i hele landet fra d. 8. februar til d. 10. marts

 

Pressefoto