Der lød et brøl af glæde og højlydte klask fra klappepølser, da vinderne af Danmarksmesterskaberne i bioteknologi blev kåret i Kalundborg.

Konkurrencen var tæt, men det lykkedes 3. T. fra Stenhus Gymnasium i Holbæk at hive sejren hjem for deres præsentation af, hvordan vi kan fjerne den forurenende mikroplast fra verdenshavene ved at bruge et avanceret rensningsanlæg, og dermed opnå et af FN’s Verdensmål, hvilket var en af opgaverne i konkurrencen.

Danmarksmestrene i bioteknologi (foto: Professionshøjskolen Absalon).

Dommerne i ekspertpanelet lagde vægt på, at vinderne havde lavet gode forsøgsopstillinger med en god videnskabelighed, og at de havde gjort sig interessante tanker om processen. Det gjorde heller ikke noget, at de havde en lille sang med i deres præsentation, sagde Kalundborgs borgmester Martin Damm med et smil, da han præsenterede vinderne.

”Vi er så glade nu, for vi er gået all-in på konkurrencen. Det har været supermotiverende at arbejde med et så konkret mål som FN’s Verdensmål. Og så er det bare fedt at vinde. Vi kan kun anbefale at være med i konkurrencen”, sagde Clara Anna Gellner fra vinderklassen.

Det var partnerskaberne Knowledge Hub Zealand og Kalundborg Rekrutteringsalliance, der i samarbejde med bl.a. Novo Nordisk, Novozymes, Equinor Refining Denmark, Kalundborg Forsyning, Lundbeck og Professionshøjskolen Absalon stod bag Biotekmesterskaberne.

Læs mere på Professionshøjskolen Absalons hjemmeside.