I forbindelse med SKVULP-festivalen på havnen vil Holbæk Provsti lørdag den 10. juni foretage Drop-in vielser på et af de smukke træskibe kl. 13-16.

Drop-in vielse er et kirkeligt bryllup, hvor I som par kommer ind fra gaden uden forudgående aftale. Gift jer ved et hyggeligt, intimt og festligt bryllup med den skønneste havudsigt og maritimt præg. Alle par er velkomne.

Drop-in vielse er også for jer, der i forvejen er gift på rådhuset og ønsker en kirkelig velsignelse.

I kan komme alene, som det par I er, og I må invitere venner og familie med til Drop-in vielsen.

Når man som par ankommer, starter man med at henvende sig til en af præsterne, og her skal man aflevere ægteskabserklæringen, samt navne og adresser på 2 vidner. Provstiet sørger for vidner, hvis I kommer alene.

Ægteskabserklæringen bestiller man via borger.dk, og dette skal man gøre i så god tid som muligt, så kommunekontoret kan nå at registrere.

Torsdag den 8. juni er absolut sidste udkald, hvis attesten skal nå at blive klar. Normalt kan det tage op til 7 dage at få attesten fremsendt – en vielse kan ikke foretages, hvis et par ikke har en ægteskabserklæring.

Velsignelser kan alle par modtage. Der kan være kø, inden det bliver jeres tur.

Jeres bryllupsritual er det samme som til en almindelig vielse i kirken. Der vil ikke være en personlig tale til jer, men der vil være diverse valgmuligheder for, at vielsen får et personligt præg.

 

Foto: ABW