Til efteråret er der DM i gadefodbold for hjemløse og udsatte, og i år er det Holbæk Kommune, der er vært for begivenheden.

DM i gadefodbold skaber rammen for, at udsatte borgere oplever et afbræk fra hverdagens udfordringer og livsvilkår. Den sportslige begivenhed er fællesskab på tværs af alder, etnicitet og udfordringer, og det kan blandt andet være med til at fremme interessen for idræt, styrke integration, udvide sociale kompetencer og reducere misbrug for udsatte og psykisk sårbare.

Det er nonprofit organisationen Ombold Gadefodbold, der hvert år arrangerer mesterskabet, hvor op imod 250 udsatte og hjemløse fra hele Danmark deltager ved et to dages stævne. Stævnet henvender sig – ud over de deltagende spillere – også til udsatte, som ikke besidder de fysiske forudsætninger for at spille med, men som kan fungere som frivillige hjælpere.

Holbæk Kommune giver økonomisk tilskud til begivenheden i år. Det sker i samarbejde med 3 erhvervssponsorer. Det er Sparekassen Sjælland-Fyn, Jehl Ejendomme ApS og Stavnskær Elektrik A/S

Udover det økonomisk tilskud lægger Holbæk Kommune de nødvendige kommunale arealer til rådighed for arrangementet, der løber af stablen fredag den 1. og lørdag den 2. oktober.

Læs mere: Kultur og fritid i Holbæk Kommune på Facebook.

Foto: ABW