Artiklen er sponseret

Bæredygtighed kan for mange mennesker ikke være efter fremmedord efterhånden. For ordet ’bæredygtig’ er et ord, vi meget ofte støder på i vores dagligdag. Måske hører du det meget i nyhedsudsendelserne, læser det på interesseret, hører det på arbejdspladsen, blandt venner og familie? At vi skal være mere bæredygtige er en måde, hvorpå vi hjælper verden med en bedre fremtid. Og du kan ganske nemt være med til at hjælpe med det – blot ved at skifte den elpærer ud med LED. I denne artikel kan du læse tre gode grunde til, hvorfor det er godt for miljøet.

En energibesparende løsning

Bruger du led belysning fremfor almindelige glødepærer, vil du opleve, at en led belysning bruger langt mindre energi. Og med langt mindre, er det virkelig langt mindre. LED-pæren bruger nemlig 80% mindre energi end glødepæren. Desuden er deres levetid også langt længere end glødepæren, hvilket også gør det til et mere miljøvenligt alternativ. Nogle LED-pærer kan sågar holde i helt op til 50 år med den forudsætning, at du tænder og slukker pæren, som du ville gøre på normalt vis i din bolig. Har du altid pæren tændt, vil levetiden være op til 5 år.

Et genanvendeligt produkt

Komponenterne i en LED-pærer kan bruges – i hvert fald langt de fleste af dem. Det er nemlig helt op til 97% af de komponenter i en led belysning, som kan anvendes igen i andre led belysninger. Dette kan du læse mere om på lyskilder direkte på hjemmesiden: https://www.lyskilderdirekte.dk/

Du kan sågar sammenligne det med lysstofrør, hvor kun 3% af komponenterne fra denne vil kunne genbruges. Det er altså en markant forskel.

Af godt materiale

De fleste vil nok kendetegne glødepæren som en glaspære man skal være forsigtig med. Med LED-pæren er det anderledes. Du skal naturligvis stadig passe på den, men den er brudsikker – og der forekommer sjældent skader på den.

 

De fleste vil nok kendetegne glødepæren som en glaspære man skal være forsigtig med. Med LED-pæren er det anderledes. Pr-foto