Kongelige Livgardes Musikkorps gennemfører atter i år den traditionsrige, gratis udendørskoncert på Aastrup Kloster, Aastrupvej 63, Tølløse.

Koncerten gennemføres tirsdag den 24. juni 2021 kl. 19.00. I år er det 32. gang, Danmarks eneste professionelle harmoniorkester spiller i gården – med Klosteret som unikt bagtæppe. I år er musikkorpset under den kendte dirigent, Morten Ryelunds, kyndige ledelse. Han er uddannet ved konservatoriet i Skt. Petersborg 1997-2001 og har arbejdet med talrige orkestre og ensembler som f.eks. DR UnderholdningsOrkestret, Malmö Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester, Stockholm Sinfonietta, Copenhagen Chamber Orchestra, Det Kgl. Operakor og DR Radiokoret.

Årets solist er den lyriske tenor, Adam Frandsen. Han begyndte oprindeligt at synge i Københavns Drengekor og indledte sine operastudier i 2005 ved Operaen på Det Kgl. Teater og har siden bl.a. uddannet sig i Houston, Texas og på Yale University School of Music. Adam Frandsen har bl.a. sunget Tamino i Mozarts Tryllefløjten i Göteborg, i Gustav Mahlers “Das Lied von der Erde”-koncert i Jerusalem, Alfredo i Vardis La Traviata i Kristiansand og Rodolfo i Puccinis La Bohème i Taichung, Taiwan. Musikkorpset præsenterer som altid et varieret repertoire, der i år bl.a. omfatter operettemusik af Franz Lehár, Johann Strauss d.y. og Emil Reesen (Farinelli!), kendte stykker af Carl Nielsen, Lumbye og Lange-Müller, danske sommersange samt naturligvis militærmarcher.

Særligt vedr. Covid-19 Som følge af Covid-19 pandemien er det maksimalt tilladte antal gæster i haven 500. Derfor gælder princippet om ”først til mølle”, så kom i god tid, husk mundbind og tag madkurven og en havestol med – og hold afstand til de øvrige publikummer! I tilfælde af regn eller skærpede restriktioner som følge af Covid-19 vil koncerten blive aflyst – se på: http://aastrupkloster.dk/

Pressefoto