En kunstnerisk fortolkning af Kundby-sagen – kommer til Holbæk igen til januar

Sjællands Teater FAIR PLAY genopfører i januar 2022 den meget omtalte forestilling DEN FØRSTE DRÅBE BLOD, der er en fiktiv historie, baseret på Kundby-sagen.
Forestillingen spiller på Teatret FAIR PLAY d. 8. + 10. januar og på turné frem til d. 5. februar.

Hvordan går det til, at en helt almindelig dansk pige blive dømt og fængslet for terrorisme? Hvad får hende til at bekende sig til Sharia og hellig krig? Og findes der overhovedet svar på disse spørgsmål?

DEN FØRSTE DRÅBE BLOD behandler lige netop disse problemstillinger. Forestillingen handler om en pige, der hele sin barndom har savnet at passe ind i det samfund, vi lever i. Hun vil gerne have en ”normal” familie, og hun vil gerne finde kærligheden i livet. Pigen finder da også kærligheden, men den sårer hende, og hun søger tilflugt i islamisme. Hendes søgen efter kærlighed og fællesskab resulterer i helt konkrete planer om bomber og drab.

Forestillingen blev godt modtaget af både publikum og presse:

“Hvad får en 15-årig pige til at sidde derhjemme på sit værelse og planlægge bombning af to skoler? Med stor indlevelse og intensitet kaster forestillingen lys over spørgsmålet. Nu forstår vi pigen lidt bedre. Historien formidles rystende godt og rammer lige i hjertekulen, for har vi ikke alle mødt en pige som hende? Og har vi ikke alle et medansvar?”
“Respekt, for Teatret Fair Play for at benytte teatret som kunstform til at lægge op til debat! Respekt for teatrets mod til at forsøge at balancere rimeligt mellem personlige hensyn og almene interesser. Det er fair play.”
Lise Zeuthen, Holbæk Online

”Den første dråbe blod rammer præcist og stilsikkert målgruppen, som jeg ser forestillingen sammen med. En 8. klasse fra en lokal folkeskole.
En af pigerne fra skoleklassen siger bagefter: ’Jeg synes stykket var rigtig godt. Jeg har læst om pigen i aviserne. I stykket var det som at høre historien indefra, fra pigen selv.’”
Ole Blegvad, POV. International

“Charlotte Amalie Kehlet har hovedrollen og går fra god til fremragende – god til at spille den forsømte pige i starten af forestillingen og aldeles overbevisende i rollen som pigen, der gradvist lader vreden og viljen til at gøre andre ondt få overtaget. … Og man forstår den unges piges vrede.
Men hvorfor pigen i forestillingen – og Kundbypigen – ender med at tage det sidste ekstra skridt – at planlægge terrorangreb – dét er der næppe en entydig forklaring på. Og derfor savnes den heller ikke i Fair Plays forestilling.”
Agner Ahm, Nordvestnyt

Teatret FAIR PLAY glæder sig til at byde velkommen i salen, til en spændende forestilling om samfund og fællesskab.

Fakta om forestillingen

Den første dråbe blod
Skabt af Sjællands Teater FAIR PLAY – en kunstnerisk fortolkning af Kundby-sagen

Alder: 14 år og op Varighed: 1 time

Spilletider på Teatret FAIR PLAY, Borchsvej 3 i Holbæk: Lørdag d. 8. januar kl. 15.00
Mandag d. 10. januar kl. 10.00 + 12.00 – udsolgt Turné rundt i landet frem til 5. februar 2022

Billetter koster fra 40-135 kr.
Købes via www.fairplay.dk eller via tlf. 59 59 59 88

Medvirkende: Charlotte Amalie Kehlet, Penille Albæk Andersen og Bo Carlsson
Manuskript: Robert Reinhold
Instruktion: Robert Parr
Scenografi: Tanja Bovin
Lys og teknik: Jakob Ebbe og Oskar Sass
Lyd: Robert Reinhold og Frans Hansen
Koreografi: Esa Alanne
Fotos: David Trood

Pressefoto