En kunstnerisk fortolkning af Kundby-sagen – nu med podcast og bogudgivelse!

Teatret FAIR PLAY genopfører i oktober og november den meget omtalte forestilling DEN FØRSTE DRÅBE BLOD, der er en fiktiv historie, baseret på Kundby-sagen.
Forestillingen spiller 22.-23.-24. okt. + 12.-13.-14. nov. BESTIL BILLETTER

I forbindelse med forestillingens REpremiere lanceres en podcast om forestillingens tilblivelse – og stykket udgives i bogform.

Hvordan går det til, at en helt almindelig dansk pige blive dømt for terrorisme og fængslet? Hvad får hende til at bekende sig til Sharia og Jihad? Og er dette overhovedet spørgsmål, hvor der findes svar?

DEN FØRSTE DRÅBE BLOD behandler lige netop disse problemstillinger. Forestillingen handler om en pige, der hele sin barndom har savnet at passe ind i det samfund, vi lever i. Hun vil gerne have en ”normal” familie, og hun vil gerne finde kærligheden i livet. Pigen finder da også kærligheden, men den sårer hende, og hun søger tilflugt i Sharia og Jihad. Hendes søgen efter kærlighed og fællesskab resulterer i helt konkrete planer om bomber og drab.

Forestillingen blev godt modtaget af både publikum og presse:

“Hvad får en 15-årig pige til at sidde derhjemme på sit værelse og planlægge bombning af to skoler? Med stor indlevelse og intensitet kaster forestillingen lys over spørgsmålet. Nu forstår vi pigen lidt bedre. Historien formidles rystende godt og rammer lige i hjertekulen, for har vi ikke alle mødt en pige som hende? Og har vi ikke alle et medansvar?”
“Respekt, for at Teatret Fair Play for at benytte teatret som kunstform til at lægge op til debat! Respekt for teatrets mod til at forsøge at balancere rimeligt mellem personlige hensyn og almene interesser. Det er fair play.”
Lise Zeuthen, Holbæk Online

”Den første dråbe blod rammer præcist og stilsikkert målgruppen, som jeg ser forestillingen sammen med. En 8. klasse fra en lokal folkeskole.
En af pigerne fra skoleklassen siger bagefter: ’Jeg synes stykket var rigtig godt. Jeg har læst om pigen i aviserne. I stykket var det som at høre historien indefra, fra pigen selv.’”
Ole Blegvad, POV. International

“Charlotte Amalie Kehlet har hovedrollen og går fra god til fremragende – god til at spille den forsømte pige i starten af forestillingen og aldeles overbevisende i rollen som pigen, der gradvist lader vreden og viljen til at gøre andre ondt få overtaget. … Og man forstår den unges piges vrede.
Men hvorfor pigen i forestillingen – og Kundbypigen – ender med at tage det sidste ekstra skridt – at planlægge terrorangreb – dét er der næppe en entydig forklaring på. Og derfor savnes den heller ikke i Fair Plays forestilling.”
Agner Ahm, Nordvestnyt

Teatret FAIR PLAY glæder sig til at byde velkommen i salen, til en spændende forestilling om samfund og fællesskab.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anbefalinger i forhold til COVID-19, så alle kan gå trygt i teatret.

Den første dråbe blod, Teatret Fair Play. Foto: David Trood