Vis din opbakning til mennesker med demens, når Alzheimerforeningens frivillige i Holbæk går på gaden for at samle ind til mennesker med demens lørdag d. 23. september.

Kender du nogen med demens, eller støder du nogle gange på mennesker med demens i din hverdag? Chancen for, at du gør, er høj, for lige nu er omkring 500.000 danskere berørt af demens – enten fordi de selv har sygdommen eller er nære pårørende til én med en demenssygdom.

Og hvis du kender nogen med Alzheimers eller en anden demenssygdom inde på livet, ved du også, at det er en af de mest opslidende sygdomme der findes – både for de pårørende, og den der er ramt:

– Når demens rammer, er det en omvæltning for alle i familien. Man siger farvel til meget af det velkendte og goddag til en helt ny livssituation, der desværre oftere bliver mødt med fordomme end forståelse. Og der er ingen vej tilbage, for der findes ingen kur mod demens – ikke endnu. Alligevel er det muligt at leve et godt liv med demens – det kræver blot støtte, forståelse og håb, fortæller formand for Alzheimerforeningen, Birgitte Vølund.

Det største ønske er en kur
Når hundredvis af frivillige går på gaden i over hele landet, lørdag den 23. september, kan du være med til at vise din opbakning ved at støtte Alzheimerforeningens forskningsaktiviteter og det daglige arbejde for at hjælpe mennesker med demens og deres pårørende.

– Mit største ønske er, at der kommer en kur en dag. Hvis ikke for mig, så for andre i fremtiden. Derfor håber jeg, at der vil blive samlet en masse ind til forskning i demens, fortæller Birger Veber, der fik konstateret Alzheimers sygdom for to år siden, da han var 63 år.

– Når man får demens, mister man meget af sin frihed. Man er afhængig af andre mennesker hele tiden. Det er svært. Derfor betyder det rigtig meget for mig – og min kone – at der findes tilbud, hvor jeg stadig kan komme ud og opleve noget, og hvor folk forstår mig og min situation, fortæller Birger.

Hvis du vil være med til at give håb og sikre tilbud og rådgivning til Birger og andre med demens og deres pårørende i fremtiden, så kom på gaden og støt Alzheimerforeningens arbejde den 23. september.

Mød indsamlerne på gaden den 23. september kl. 10:00-13:00.

Læs mere her, hvor du også kan melde dig som indsamler.