21. maj til 13. juni hejses flaget, for her fylder Istidsruten 1 år. Den virtuelle åbning af ruten fandt sted i juni sidste år, og siden da har cyklister i alle aldre nydt naturen, formidlingen og oplevelserne, som lever langs de 390 km cykelrute.

I anledning fødselsdagen inviteres du og dine nærmeste til fejring under åben himmel. Fødselsdagsfejringen består af en skattejagt, der hedder ”Jagten på isen”, og som finder sted via appen Tidslommen. Som skattejægere skal I med hjælp fra appen rundt til 5 punkter på en udvalgt lokation. Ved hvert punkt skal I besvare et spørgsmål i appen.

Der er skattejagter på Observatoriet i Brorfelde, på Fugledegaard i Naturpark Åmosen, ved Solvognens fundsted i Geopark Odsherred, ved Parnas i Sorø og i Sagnlandet Lejre.

Is på højkant

Med den quizzende skattejagt får I indblik i Istidsruten og dens geografi på en sjov og familievenlig måde, der overholder gældende coronarestriktioner. Og er I blandt de 200 første deltagere, der gennemfører skattejagten på en af lokationerne, bliver I belønnet med en is. Appen giver jer besked om, hvor præcis I kan afhente is.

Hent ”Tidslommen” i App Store eller Google Play og vær klar til at gå på skattejagt, når fødselsdagen begynder.

Du kan tilføje skattejagten som begivenhed på Facebook – ”Jagten på isen”.

I nærheden af skattejagten findes masser af lokale aktører, som står klar med spisesteder, besøgsgårde, kunst og håndværk og meget andet – så hop ind i Istidsrutens app og se, hvad der ligger tæt på det sted, I er skattejægere på.

Læs mere her

Foto: ABW