DEKRA A/S åbner nu et nyt kursussted med fokus på transportområdet. Det bliver i Danish Agros lokaler på Lammefjordsvej 3 i Svinninge.

”Vi har længe arbejdet på at kunne dække Vestsjælland bedre. I forbindelse med vores undersøgelser har vi snakket med lokale vognmænd for at høre, hvor deres medarbejdere bor. Her pegede de blandt andet i retning af Svinninge som en god placering til et kursussted,” siger Anja Brauner-Kristiansen, administrerende direktør i DEKRA, om baggrunden for placeringen i Svinninge.

Der er ventetid på mange kurser indenfor transportbranchen, og derfor er DEKRA A/S’ etablering i Svinninge godt nyt for både vognmænd og for eksempel ledige, der vil skifte til transportbranchen.

”Jeg synes, det er fantastisk, at DEKRA har valgt at etablere sig i Svinninge. Vi har mange store transportvirksomheder i kommunen, og der er gode muligheder for, at ledige med de rette kurser kan få job på transportområdet. Og så kan jeg jo personligt ikke lade være med at glæde mig på Svinninges vegne – det er godt for den by, hvor jeg selv har boet i mange år”, siger Lars Qvist, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Kom til indvielse
DEKRA A/S overtager bygningerne i Svinninge den 1. oktober 2023. Første hold begynder den 9. oktober og den 26. oktober klokken 15-17 holdes der indvielse. Her håber DEKRA A/S på at mange lokale vognmænd, busselskaber, jobcentre, faglige forbund, A-kasser og borgere vil kigge forbi.

Starter med fire kurser
DEKRA A/S starter med fire fast udbudte kurser. Det drejer sig om kurser og certifikater til gaffeltruck, ADR (farligt gods), varebil og EU-efteruddannelse for bus- og lastchauffør. DEKRA A/S vil dog ikke afvise, at der kommer flere kurser til – det kunne være muligheden for at tage lastbil- eller buskørekort, taxauddannelse eller andre kurser indenfor transport.

”Det er en del af forretningen at vi tilpasser os til de behov, der er blandt kunderne. Så vi er hele tiden i dialog med vognmænd, fagforeninger og jobcentret og derfor kan der komme flere kurser til,” siger Anja Brauner-Kristiansen.
DEKRA A/S vil i første omgang have 8 medarbejdere på det nye kursussted, som kan dække de udbudte kurser.

Foto: ABW