Borgerne vil nu i gadebilledet kunne se, at Holbæk Kommunes personbiler går fra røde dieselbiler til hvide elbiler, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Som en af de allerførste kommuner herhjemme har Holbæk Kommune valgt at gå all in og skifte alle fossildrevne personbiler (primært diesel) til rene elbiler, hvilket over de kommende år betyder en udskiftning af knap 300 biler.

For CO2-udledningen skal nedbringes. Et af værktøjerne, blandt mange andre ting, til at nedbringe udledningen er nemlig omlægning af bilparken fra benzin- og dieselbiler til elbiler. Det eneste rigtige skridt ifølge Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

”Det grønne område står højt på dagsordenen her i Holbæk Kommune, og vi har et kæmpe ansvar for at gøre Danmark mere grøn. Som kommune har vi en særlig pligt til at gå forrest i den grønne omstilling. Vi vil gerne i Holbæk Kommune vise, at elbiler er fremtiden. Én af barriererne for udbredelse af elbilen har været rækkevidden. Men den teknologiske udvikling gør, at rækkevidden på elbilerne hele tiden forbedres og har i dag så god rækkevidde, at de sagtens kan dække vores kørselsbehov. Derfor er tiden inde til, at vores biler bliver grønne,” fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Pressefoto