I 2017 arrangerer Ældre Sagen sammen med Folkebevægelsen mod ensomhed en landsdækkende kampagne, hvor Danmark spiser sammen. Først og fremmest i uge 17, men også resten af året. Sidste år spiste over 20.000 mennesker sammen i uge 17.

Hele nationen skal være med
‘Danmark Spiser Sammen’ er en national begivenhed, hvor Folkebevægelsen mod Ensomhed sætter fokus på ensomhed i Danmark.
Vi er vant til at mødes om måltidet. Det er en del af vores kultur. Derfor er det fælles måltid i hverdagen et godt afsæt, når vi skal gøre en forskel. I måltidet oplever vi nærvær, nyder maden og samværet med hinanden, og her styrker vi gamle fællesskaber og etablerer nye.

Læs mere om Folkebevægelsen mod ensomhed og ’Danmark Spiser Sammen’ her.

I uge 17 spiser vi løs
Vi skyder ‘Danmark Spiser Sammen’ i gang mandag d. 24. april 2017. Ældre Sagens 215 lokalafdelinger arrangerer hele ugen hundredvis af spisearrangementer over hele landet. Nogle af arrangementerne laver vi sammen med andre, bl.a. efterskolerne. Privatpersoner arrangerer også måltider i uge. 17.

Find et spisearrangement her på Danmarkskortet. I Holbæk og omegn er der foreløbigt planlagt tre arrangementer: Torsdag d. 27. april kl. 17-21 på “Gl. Elmelunden” i Jyderup, Torsdag d. 27. april kl. 17.30 i Aktivitetscentret Stenhusbakken i Holbæk og Fredag d. 28. april kl. 17.30-22 i Aktivitetscenter Tølløse.

Alle kan være med
Alle kan være med i ‘Danmark Spiser Sammen’. Det kræver bare, at man har lyst til at lave et spisearrangement, hvor man inviterer nye med. Det er ikke kun for dem, som er med i Folkebevægelsen. Det er for alle, som har lyst til at gøre en ekstra indsats mod ensomhed og for fællesskabet.

Læs mere om ensomhed her.