Når du får undersøgt synet hos Louis Nielsen Holbæk fra den 27. juni til den 3. juli, donerer butikken 20 kr. til Cykelnerven – Scleroseforeningens cykelhold, der samler penge ind til bekæmpelse af sygdommen

I uge 26 – fra den 27. juni til den 3. juli – kan du hos Louis Nielsen Holbæk få undersøgt synet og samtidig være med til at støtte kampen mod den kroniske sygdom sclerose. Butikken donerer nemlig 20 kr. for hver synstest i butikken til Cykelnerven, der er Scleroseforeningens fundraisingløb på to hjul.

Cykelnerven indsamler penge til bekæmpelse af sclerose, og hver sommer kæmper 300 dedikerede cykelentusiaster sig til tops i en række af de afgørende, legendariske Tour de France-bjerge for at indsamle penge til forskning i sclerose og sætte fokus på sygdommen.
– Lige nu har hele landet cykelfeber på grund af Tour de France-start i Danmark. Vi bruger anledningen til at sætte fokus på sclerose ved at indsamle penge til forskning i sygdommen. Det kan gøre en forskel for alle de mennesker, der har sclerose tæt inde på livet, siger Rune Steiness, der er kommunikationskonsulent hos Louis Nielsen.

Trænede i synstest

Hos Louis Nielsen Holbæk er chefoptiker Annette Bengtsson glad for at kunne koble en undersøgelse af kundernes syn sammen med donationer til Cykelnerven:
– Vi kan i butikken ikke selv bidrage til Cykelnervens fire dage i afgørende Tour-bjerge – det lader vi andre om – men vi er meget trænede i at undersøge synet på vores kunder. Derfor kan vi bidrage med at donere penge for hver synstest, vi laver.

Chefoptikeren forklarer, at selvom mange ikke er klar over det, er der en sammenhæng mellem synet og sclerose.
Hos omkring hver femte af alle, der rammes af sclerose, er symptomer omkring synet i form af synsnervebetændelse nemlig blandt de første tegn på sygdommen. Det er dog langt fra alle med synsnervebetændelse, der udvikler sclerose.*

Pengene går til støtte og forskning

Donationerne fra Louis Nielsen gør en stor forskel for Cykelnerven og dermed Scleroseforeningen, fortæller Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth, der er Senior Director of Events and Strategic Partnership:
– Det har uvurderlig stor betydning for mennesker, som lever med sclerose tæt inde på livet at mærke opbakning, fokus og støtte til sygdommen, de lever med og kæmper mod hver eneste dag, siger hun og fortsætter:
– Derfor er vi i Scleroseforeningen enormt glade for, at Louis Nielsen og deres kunder hjælper med at sætte fokus på sclerose, og at vi via donationerne får afgørende midler til forskningen i sygdommen – forskning, der skal være med til at knække koden på sygdommen samt øge livskvaliteten hos de 17.747 personer, der hver dag må leve med den kroniske sygdom, siger hun.

En synlig win-win

I uge 26 kan en undersøgelse af synet hos Louis Nielsen være med til at støtte Scleroseforeningen, men den kan også gavne den enkelte kunde, forklarer Annette Bengtsson:
– I vores synstest med sundhedstjek kan vi hjælpe dig til et skarpt syn, men vi kan også opdage tegn på øjensygdomme såsom grøn stær – endnu inden, du selv mærker symptomerne, siger Annette Bengtsson og understreger, at der i uge 26 dermed er mulighed for at hjælpe både andre og sig selv ved at komme ind til en synstest i butikken.
* https://www.scleroseforeningen.dk/viden-om/hvad-er-sclerose/disse-symptomer-og-foelgevirkninger-kan-du-opleve-ved-sclerose

Pressefoto