Fra 16. januar gælder coronapasset kun i fem måneder efter 2. stik for personer over 18 år. Ved revaccination bliver det gyldigt igen, meddeler Sundhedsministeriet.

Følgende gælder fra søndag den 16. januar 2022:

For personer over 18 år er coronapasset kun gyldigt i 5 måneder efter det primære vaccinationsforløb.

Coronapasset bliver gyldigt igen umiddelbart efter revaccination.

Der er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt nogen udløbsdato for coronapasset efter revaccination.

Der er endnu ikke et tilbud om revaccination til de 15-17-årige. 15-17 årige, der har gennemført det primære vaccinationsforløb, vil derfor fortsat have gyldigt coronapas efter fem måneder.

Det primære vaccinationsforløb vil for de fleste vil bestå af to doser, og således udløbe 5 måneder efter 2. stik. For de der fx har fået Johnson & Johnson, som kun består af én dosis, vil det dog være efter 1. stik.

Derudover er det vedtaget, at varigheden af et gyldigt coronapas efter tidligere smitte ændres, så det er gyldigt fra 11 dage efter positiv PCR-test til kun 5 måneder efter positiv PCR-test. Dette træder også i kraft søndag den 16. januar.

Ændringen er vedtaget på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen. Formand for Epidemikommissionen er departementschef i Sundhedsministeriet Svend Særkjær. Der er 11 medlemmer, bl.a. Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, og Henrik Ullum, direktør i Statens Serum Institut.

Et flertal i Epidemiudvalget har den 12. januar 2022 tilsluttet sig forslaget.

Foto: ABW