Center for Seksuelt Misbrugte Øst har indgået en samarbejdsaftale med Holbæk Kommune, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Resultatet er en ny afdeling af CSM:Øst i Holbæk og dermed nemmere adgang til hjælp for voksne, der er blevet misbrugt i barndommen.

CSM:Øst er et af i alt fire centre i Danmark, der tilbyder rådgivning og behandling af voksne, der er blevet seksuelt misbrugt i deres barndom.

Organisationen har sit hovedsæde på Frederiksberg, men vil gerne være mere tilgængelig for de øvrige sjællændere. Derfor er der nu indgået en samarbejdsaftale med Holbæk Kommune om en afdeling i Holbæk by.

”Det er vigtigt for os, at mennesker der har brug for hjælp på grund af senfølger efter seksuelle overgreb ikke skal rejse langt. I den forbindelse ligger Holbæk rigtig godt og centralt på Sjælland, så vi er rigtig glade for den nye afdeling,” siger Tina Holm Johansen, der er centerchef i Center for Seksuelt Misbrugte Øst.

Samarbejdsaftalen betyder, at Holbæk Kommune stiller lokaler til rådighed for CSM:Øst i sit administrationscenter på Jernbanevej i Holbæk. Fra de nye lokaler vil to psykologer tilbyde behandling og derudover tilknyttes frivillige og en socialrådgiver.

Udover psykologforløb vil der blive oprettet en samtalecafe og traumesensitiv yoga. Tilbuddene er gratis. Man skal ikke henvises, men kan selv ringe til eller kontakte centeret på telefon 29448866. Her vil man blive skrevet på venteliste til en visiterende samtale, for at afklare om CMS’s tilbud er den rette hjælp.

”Følgerne af et seksuelt misbrug i barndommen har ofte alvorlige konsekvenser langt ind i voksenlivet. Derfor er det også så vigtigt, at man får den rette hjælp. Jeg er meget glad for, at det nu bliver nemmere for folk i vores område at få den hjælp,” siger Bente Röttig, der er formand for Socialudvalget i Holbæk Kommune.

Samarbejdsaftalen mellem CSM:Øst gælder fra den 1. januar 2020 og man forventer allerede at kunne tage imod borgere i midten af januar.