Der er fuldt sving i lommeregnerne i Holbæk Kommune. Den årlige budgetproces er gået ind i sin afgørende fase.

De kommunale budgetter er noget, man arbejder med hele året, men efter sommeren går budgetlægningen ind i sin afgørende fase i Holbæk Kommune

Borgmesteren ser frem til processen.

”Vi kigger ind i et solidt og robust budget, hvor der er plads til politiske prioriteringer. Det budgetforslag, der kommer til 1. behandling, indeholder en mærkbar opnormering af særligt socialområdet, men det er også vigtigt at sige, at vi blandt andet gør det ved at effektivisere og spare andre steder”, siger Lars Qvist.

Holbæk Kommunes har de seneste år haft penge at bruge på service, men er holdt tilbage af det serviceloft, som kommunerne er underlagt.  

”Jeg hører en politisk vilje til at udfordre rammen for, hvor meget, vi må bruge på service. Det kan vi, fordi vi faktisk har penge på kistebunden. Det bliver en forhandling med de andre kommuner, men Holbæk Kommune har generelt lave serviceudgifter i forhold til andre og samtidig oplever vi en stor tilflytning, som kræver nybyggerier og renovering. Derfor mener jeg, det vil være fair, at vi får en større andel,” siger Lars Qvist.

Kom til borgermøde

Som en del af budgetprocessen afholdes der et årligt budgetmøde, hvor budgetmaterialet til høringen fremlægges, og hvor partierne og listerne stiller op til debat.

Årets borgermøde finder sted:

Dato: Den 4. september

Tid: Klokken 19.00-21.30

Sted: Kuben, Seminarieparken 2, 4300 Holbæk

Alle er velkomne herunder pressen.

Borgermødet vil ikke blive livestreamet på Facebook i år, så man skal møde fysisk op for at tage debatten.

Materiale til 1. behandlingen offentliggjort

Materialet til 1. behandlingen er netop offentliggjort på økonomiudvalgets dagsorden. Det er på baggrund af det, at partierne forhandler. Du kan se materialet i dagsordenspunktet her

Efter Økonomiudvalgets behandling den 1. september sendes forslaget i høring den 4. september klokken 12.00. Budgettet for 2024-2027 skal endeligt vedtages den 11. oktober.