Den 5. og 6. august løber den første To Øl City Festival af stablen i Svinninge. Festivalen sætter mangfoldighed og smagsmuligheder i fokus ved at præsentere et program, hvor både musikere, ølbryggere og destillerier er blandt stjernerne på plakaten. Oplev blandt andre musiknavne som Jenny Wilson og Iceage samt internationale stjernebryggere fra The Ale Apothecary og Verdant Brewing Co. ved de to dages fejring af alt det To Øl elsker indenfor musik, øl, cider/vin og spiritus i de unikke rammer i To Øl City. Billetsalget starter i dag via Ticketmaster.

Kolde øl, fællesskab og god musik. Det er den hellige treenighed for rigtig mange festivalelskende danskere hver sommer. Bryggeriet To Øl hører til dem, der elsker den kombination og har savnet den de seneste snart tre år.

Derfor lancerer To Øl hybridfestivalen To Øl City Festival i og omkring deres nye bryggerifabrik og drikkevarekollektiv “To Øl City” i Svinninge i Vestsjælland. En festival, hvor store stjerner indenfor bl.a. musik, øl, cider/vin og spiritus samles og giver publikum en anderledes festivaloplevelse helt inde i hjertet af To Øls bryggeribygninger i To Øl City.

– To Øl City Festival er en helt ny måde at tænke festival på. Her er det ikke kun musikken der spiller hovedrollen, men kombinationen af musik og passionerede mennesker, som har noget på hjerte inden for øl, cider og spiritus. Her er ølbryggeren en lige så stor stjerne som musikeren, og derfor vil både band-navne og bryggeri-navne stå på plakaten, siger festivalleder Andreas Balslev-Olsen.

En festival hvor man kan dyrke mangfoldige smagsoplevelser

Udover de musikalske oplevelser, som blandt andre svenske Jenny Wilson, Savage Rose, Iceage og Lowly står for, byder To Øl City Festival på det klart største og bredeste udbud af drikke med fx øl og drikke fra mere end 60 internationale og nationale bryggerier, destillerier og cider- og naturvinsproducenter. Det gør To Øl City Festival til den festival i Danmark med det absolut mest interessante udbud af forskellige øl. For publikum fortjener at blive udfordret på nye smage. Derfor vil de i løbet af de to dage også kunne opleve unikke smagninger og dyrke smagsnørderi indenfor bl.a. øl, cider/vin og spiritus.

– For os er det nærliggende at tænke smag som en del af kulturlivet, og derfor lægger det lige for at starte en festival. Vi ønsker at bringe en mangfoldighed af smagsmuligheder ind i den gode danske festivaltradition. Det synes vi har manglet. Mange festivaler har et bredt musikalsk udtryk, men meget få differentierer sig fra hinanden på drikkevarerne. Det gør vi noget ved med To Øl City Festival, siger direktør og stifter af To Øl, Tore Gynther.

Festival på ølfabrikken

På To Øl City Festival bliver publikum bogstavelig talt inviteret til fest på ølfabrikken, da festivalen foregår i og omkring To Øl Citys store fabriksbygninger. To Øl City bliver i to dage forvandlet til et festivalområde med plads til fest, camping og alt hvad der hører til.

– Med To Øl City Festival inviterer vi alle til at tilbringe to sommerdage med deres venner og i fællesskab dyrke mangfoldige smags- og musikoplevelser. Vi ser virkelig frem til at åbne hele To Øl City for tusindvis af nysgerrige og feststemte mennesker med appetit på en helt ny festivaloplevelse med koncerter, smagninger og fantastisk mad og drikke i unikke rammer i de gamle fabriksbygninger i Svinninge, siger Tore Gynther.

Udover ovenstående har To Øl City Festival et tæt samarbejde med CPH:DOX som betyder, at der vil blive vist nogle af verdens bedste dokumentarfilm på festivalen.
Det fulde program for festivalen vil blive offentliggjort i løbet af foråret.

Offentliggjort program for To Øl City Festival 2022

(programmet er endnu ikke fuldendt, og flere navne vil blive tilføjet plakaten i de kommende måneder)

MUSIC: Iceage (DK), Lowly (DK), Jenny Wilson (SE), Savage Rose (DK), Yung (DK)

CIDER/WINE: Dorka Homokky Winery (Tokaji/H), Fruksterio (SE), Æblerov (DK)

BEER: Verdant Brewing (UK), The Ale Apothecary (US), KCBC (US), Tue-Tête (CH), Oud Beersel (BE), Põhjala (EE), O/O (SE), Fuerst Wiacek (DE), Stigbergets (SE), Superfreunde (DE), Apex Brewing (SE), Mikkeller (DK), Ārpus Brewery Co (LV), New Barns (UK), Whiplash (IR), Lindheim (NO), Burnt Mill (UK), Underwood (UA), Granzio (CL)

SPIRITS: Teeling Whisky (IR), CPH Distillery (DK), Stork Club (DE), Thy Whisky (DK), Garguntua (DK)

Om To Øl

To Øl startede som et hjemmebrygprojekt i 2005, og blev kommercielt etableret i 2010. De næste ni år fungerede To Øl som et nomadebryggeri, der bryggede på andre bryggeriers overskydende kapacitet. Vores mål er at lave verdens bedste øl samt skubbe til rammerne for, hvad øl er og kan og sætte kvalitetsøl i nye sammenhænge. Vi brygger en bred vifte af øl. Fra alkoholfri øl, til øl på over 20%. Nogle potente og udfordrende – andre friske, balanceret og florale. Alt sammen ud fra mantraet, at vi aldrig er bedre end den sidste øl vi har lavet. I 2019 overtog To Øl den tidligere Beauvaisfabrik i Svinninge i den vestlige del af Sjælland, hvor vi har etableret et fuldt udviklet bryggeri og drikkevarefællesskab med andre ligesindede producenter. Dette med henblik på at hjemtage al vores produktion til Denmark. Vi kalder stedet To Øl City.

Om To Øl City

To Øl City ligger i den gamle Beauvaisfabrik i Svinninge og har 150.000 m2 grund med 26.600 m2 fabriksbygninger på. Her brygger To Øl al deres øl og har samtidig inviteret ligesindede niche drikkevareproducenter såsom Cideriet Æblerov og Kombucha producenten Læsk. Målet er at gøre To Øl City til er et internationalt knudepunkt for kvalitetsdrikkevare og drikkevareentusiaster. Et sted, hvor vi kan invitere alle vores venner og bryggere til at samarbejde og have det sjovt. Vores håb er at To Øl City kan blive et hjem for flere fantastiske drikkevare-producenter, så vi sammen kan hæve niveauet i branchen. To Øl City er åben for alle, som har lyst til at komme forbi og smage god øl og lige så god med sammen.

Pressefoto