Dette er sponsoreret indhold

Står dine kommende fridage på en hyggelig bilferie med familien? Skal I rundt i Danmark og finde de små perler der gemmer sig i det land vi kender så godt? Danmark har en masse at byde på og du har garanteret ikke set halvdelen. Derfor vil en bilferie i Danmark overraske de fleste og give dem der vælger det, et helt nyt syn på det kære danske land. Det kan være at dit bilkøb privat har resulteret i at du nu har valgt bilferien og glæder dig til at sidde og iagttage den danske natur fra førersædet med vinden susende ind gennem et åbent vindue. Besøge byer og deres tilhørende seværdigheder – små som store. Det kan være du har sat kurs mod Sjælland og vendt snuden mod Holbæk, og godt kunne bruge et tip til hvad der er et besøg værd. Hvis dette er tilfældet så læs endelig med videre, hvor du vil kunne finde 5 ting du skal se i og omkring Holbæk.

Observatoriet i Brorfelde
Ikke så langt fra Holbæk vil I kunne tage på en spændende rejse i Danmarks største stjerneobservatorium. Her vil I kunne gå på opdagelse og slippe fantasien løs, når opdagelsescenteret hver lørdag og søndag slår dørene op for naturvidenskabeligt interesserede gæster. Observatoriet rummer intet mindre end Danmarks største stjerneteleskop og har oplevelser til hele familien. Der er aktiviteter, værksteder og udstillinger der vil fortælle jer om jorden, livet og universet. Helt sikkert et besøg værd, hvis i er i området.

Holbæk Museum
Endnu et sted der er besøget værd er museet i Holbæk. Her vil I først og fremmest kunne høre en masse om de Dansk-vestindiske Øer, da Holbæk museum har en udstilling herom. Danmark havde nemlig en koloni i Vestindien som bragte Danmark store rigdomme fra eksport af eksempelvis sukker. Der blev udvekslet mange varer, penge og mennesker mellem øen og Danmark gennem årene. Derudover byder museet også på et interiør museum, gamle og historiske bygninger og ikke mindst Knapstrup keramik. Museets 12 forskellige historiske bygninger huser over 250.000 historiske genstande, som du vil kunne gå på opdagelse efter. Så er du interesseret i en stille og rolig men dog spændende eftermiddag indendøre, så vend endelig snuden mod museet i Holbæk.

Oplevelsescenter Nyvang
Har du hele familien med i bilen, så sæt kurs mod oplevelsescenteret i Nyvand, som ligger kun 5 km fra Holbæk. Her vil I kunne spole tiden tilbage til midt i 1900 tallet, og opleve Danmarkshistorien på tæt hold. Her vil i nemlig kunne opleve, smage, røre, lugte og lege jer gennem hverdagen og livet som dansker i midten af 1900 tallet. I vil opleve hvordan det var at være alt fra bager, vognmand og syerske til smed, præst og fæstebonde. Du kan eksempelvis prøve kræfter med at vaske op som i gamle dage med et gammeldags vaskebræt eller smage på gammeldags kernemælk. Alt i alt vil en tur til Nyvand garanteret byde på spændende oplevelser for hele familien, og dem som ønsker at sætte kurs mod fortidens Danmark.

Orøstrand Dyrepark
Hvis du kigger nord for Holbæk, finder du øen Orø som byder på Dyreparken Orøstrand. Her har I mulighed for at se en masse forskellige dyr, da parken rummer mere end 400 dyr fordelt på 50 forskellige arter. Heriblandt kan i opleve sjove dyr som næsebjørne, silkeaber, amerikanske egern og lamaer. Derudover kan i også opleve dyr som slanger, krokodiller, øgler og tropiske fugle. Har i børn med på turen, så vil Orøstrand dyrepark helt sikkert være en succes. Ørestrand har nemlig lige ved dyreparken en børnevenlig strand, som helt sikkert også vil gå rent hjem hos de små.

Løvenborg Slot
I Holbæk kommune vil i også kunne vende snuden mod det flotte og barok inspirerede Løvenborg Slot. Her vil I kunne udforske slottets flotte have og opleve en have i ægte fransk stil med tætklippede hække og bede i skarpe mønstre. Selve slottet er af flotte og helt røde mursten og er omringet af en vandfyldt grav. Så er i vild med flot natur og spændende og historisk arkitektur, vil en tur til Løvenborg Slot være noget for jer. Slottet er åbent for gæster i sommerhalvåret mellem påske og med efterårsferien.

Sikkert stop på bilferien. Ikke så langt fra Holbæk vil I kunne tage på en spændende rejse i Danmarks største stjerneobservatorium. Foto: ABW