Kirkerne på Tuse Næs søger auktionsgenstande til høstauktion og byttemarked.

Hvert år i forbindelse med Æblefestivalen på Tuse Næs har de auktion i Huset på Næsset til fordel for det kirkelige hjælpearbejde, blandt andet til julehjælp.

I år er de inspireret af unge  der laver tøjbyttemarked, for at genbruge ting i stedet for at smide ud.

Man kan derfor aflevere auktionsgenstande, genbrugstøj og gode ting i konfirmandstuen i Udby fra tirsdag den 26. til lørdag den 30., alle dage mellem kl. 10 og 14.

Auktionariusserne Niels og Ingolf vil derefter gennemgå de indkomne sager. Alle madvarer, f.eks. syltetøj, snaps, rådyr og ænder samt de flotteste brugsgenstande og malerier vil blive bortauktioneret lørdag aften den 30. september i Huset på Næsset.

Søndag den 1. oktober er der høstgudstjeneste i Udby Kirke kl. 10. Efter høstgudstjenesten – omtrent kl. 11 – åbner markedsboderne på kirketorvet igen. Dagen før har de været fyldt af æbler og fint håndværk fra Næsset. Dette er i nattens løb – ved unge menneskers hjælp – blevet udskiftet med alle de fine ting, der er indkommet til det store byttemarked. Og man kan tage det med, som man har brug for – måske nye bukser, en sej taske, en fiskestang eller nye, brugte lysestager.

Man kan gratis tage det, som man har brug for, men man kan også frit donere en skærv til hjælpearbejde via mobilepay. 

Søndag kl. 14 lukker byttemarkedet. De resterende ting bliver pakket i kasser og kørt til Kommunekram, der laver den afsluttende sortering.

Følg kirkerne på Facebook

Foto: ABW