Langt over 100 teatre skulle have besøgt Holbæk Kommune i dagene 19.-26. april og spillet teater for børn og unge og deres familier. Der var over udbudt 25.000 gratis billetter til alle teaterinteresserede. Alt dette kan alle i Holbæk Kommune nu glæde sig til, når festivalen slår dørene op i dagene 18.-25. april 2021. Arrangørerne er glade for denne løsning, oplyser Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Skuffelse er blevet til glæde
“Vi glæder os selvfølgelig til at lave festival i Holbæk i 2021, selvom vi jo samtidig er triste over, at COVID-pandemien satte en kæp i hjulet på 2020-udgaven af festivalen”, fortæller direktør for Teatercentrum og festivalleder Henrik Køhler, der fortsætter: “Det er første gang i festivalens 50-årige historie, at vi har aflyst. Men eftersom økonomien nu er på plads og gør det muligt at flytte festivalen et år, har de mange måneders forberedelser derfor ikke været forgæves. Det glæder vi os over i disse dage.”

Aprilfestival – teater for børn & unge er verdens største festival af sin art, og en aflysning af årets festival er noget, der kan mærkes i teatermiljøet – både her i landet, men også i udlandet, hvor festivalen er kendt for at være et unikt møde- og inspirationssted for både teaterfolk og festivalarrangører. Men med en ny frisk festival i kalenderen i 2021 er der rigtig gode chancer for at ’gnisten’ og ’drømmen’ – som er en del af festivalens slogan – lever videre indtil april næste år.

Nu ser vi frem til 2021
I Holbæk Kommune glæder man sig over at kunne fortsætte arbejdet mod Aprilfestival frem mod 2021. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen siger:

“Lige så skuffede vi her i Holbæk Kommune var over aflysningen, lige så glade er vi over at kunne byde Aprilfestival 2021 velkommen. Det bliver en stor fælles kulturbegivenhed for og med alle vores børn og unge, vores lokalområder, erhvervsliv og alle de ansatte og frivillige. Jeg ved, at alle har knoklet for at stable en unik festival på benene. Så nu ser vi frem til april næste år og selv glæder jeg mig til at opleve fællesskabet og en masse fantastisk børneteater. Vi skylder Esbjerg Kommune en stor tak for at have rykket deres værtskab til 2022, og vi ser frem til samarbejdet mellem de to kommuner”.

Også formand for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune, Ole Hansen, er glad og lettet:

“Det er rigtig, rigtig dejligt, at det har kunnet lade sig gøre. Hvis vi havde skulle vente til 2022, ville meget af det arbejde og de forberedelser, som vi allerede har lavet, have været spildt. Nu kan vi nøjes med at pakke tingene lidt væk og så fortsætte, hvor vi slap, til næste år. Så også herfra skal der lyde en tak til Esbjerg Kommune, for at have rykket deres værtskab til 2022”.

Netop brobygningen mod Esbjerg Kommune kommer til at få mere fokus i det kommende arbejde med Aprilfestivalen. ’Udover at vi nu kickstarter alt det gode arbejde, vi allerede har lagt i Aprilfestivalen, kommer vi også til at arbejde med nogle nye perspektiver sammen med Esbjerg Kommune’, fortæller projektleder Sisse Østergaard. “Lige nu er vi i dialog omkring relevante og fælles interesser på tværs af kommunegrænserne. Det kunne fx være oplagt at se på udveksling og fælles projekter med vores unge talenter, nu hvor begge kommuner er talentkommuner”, udtaler hun.