Anbragte børn og unge fra hele landet har fået en digital opgradering, så de nu er bedre rustet til deres skole eller uddannelse.

Endnu engang har organisationen Børnehjælpsdagen nemlig uddelt spritnye, bærbare computere til børn og unge, der bor hos en plejefamilie eller på et opholdssted – også i Holbæk kommune. Indsatsen hedder Børnenes IT-Fond og er støttet af Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’.

Klar til 3. klasse

Computeruddelingen skal øge de unge menneskers uddannelsesmuligheder samt styrke deres sociale og personlige kompetencer. Frem for alt skal børnene og de unge bruge computeren til skolearbejde, men også til kontakt med venner og familie.

10-årige Isabella, der bor hos en plejefamilie i Holbæk, er blandt i alt 150 modtagere, som har fået en ny PC op til skolestart:

“Det er rigtigt dejligt, at jeg nu har min egen computer. Jeg har selv valgt min helt egen baggrund med en flot enhjørning. Jeg skal bruge computeren i skolen, og når jeg skal hygge mig, når jeg kommer hjem”, forklarer Isabella, der netop er startet i 3. klasse.

Lige vilkår for alle

For en stor del af de anbragte børn og unge gælder, at de ikke har mulighed for at få eller spare op til deres egen computer. De er afhængige af at låne computere fra deres plejefamilie, dele med andre børn på deres opholdssted eller nøjes med langsomme skolecomputere, som de ikke må tage med hjem.

På den baggrund har de anbragte børn og unge en risiko for at blive hægtet af den digitale udvikling. Det medfører også, at mange føler sig anderledes – og dårligere stillet – end børn, der kommer fra traditionelle familier.

Derfor blev Børnenes IT-Fond etableret i 2011.

Siden da har Børnehjælpsdagen uddelt computere til ca. 5100 anbragte børn og unge fra hele landet – heraf til 179 anbragte børn og unge i Holbæk kommune. Uddelingerne sker tre gange årligt med støtte fra virksomheder, fonde og private.

Pressefoto