Spændingen før scenetæppet går til side, synet af skuespil i rampelyset og genklangen af klapsalver. Sådan en oplevelse får alle børn i Holbæk Kommune fremover hvert år.

Det sker, fordi Holbæk Kommune og Sjællands Teater har indgået et samarbejde, der gælder for de ældste børn i kommunale dagtilbud og alle folkeskoleelever i 0.-10. klasse. Aftalen løber fra 2025-2027.

Børnene og de unge kommer derfor til at være blandt publikum til professionel scenekunst. Teaterets egenproduktioner vægtes højest, så kommunens børn og unge på den måde møder de lokale kræfter.

Målet med den nye aftale er, at alle børn gennem deres skolegang oplever teateret som kulturinstitution. Det gælder blandt andet teaterets æstetiske rum, der skabes, når man oplever scenekunst fællesskab i teatersalen eller alternativt i skolen eller dagtilbuddet.

Sjællands Teater og Holbæk Kommune kommer blandt andet til at samarbejde om levering af forestillinger, transport af de unge publikummer, afholdelse af netværksmøder og søgning af refusion hos Slots- og Kulturstyrelsen.

Derudover vil skolernes KulturCrew blive inddraget som arrangør i forbindelse med de enkelte forestillinger.

Med aftalen afsætter Holbæk Kommune 400.000 kr. årligt, der skal dække indkøb af forestillinger og billetter. Beløbet er uden det statslige refusionsbidrag.

Kilde: Holbæk Kommune

Foto: ABW