Det næste lille års tid vil medarbejderne i AffaldPlus sammen dyrke en times kollegamotion om ugen i arbejdstiden. Formålet er at finde ud af, om motion sammen i arbejdstiden kan gøre arbejdsmiljøet endnu bedre.

AffaldPlus deltager i 2020 i projekt ”Flere aktive arbejdspladser”, som Dansk Firmaidrætsforbund og TrygFonden står bag. Kort fortalt vil projektet forbedre den fysiske og mentale sundhed på danske arbejdspladser, og AffaldPlus skal være med til at finde ud af, hvordan det kan lykkes at få gang i kollegamotion og fastholde den. Med projektet hopper AffaldPlus nu på den motionsbølge, som har bredt sig de senere år blandt både offentlige og private virksomheder. Faktisk er det nu over 21 %, der tilbyder motion i arbejdstiden i en eller anden form.

Høj trivsel
Andre aktive arbejdspladser har oplevet fald i sygefravær, forbedret produktivitet, større fællesskab og mere arbejdsglæde. I AffaldPlus håber vi at se nogle af de samme effekter.

Floorball. Foto: AffaldPlus

”Vi har en god arbejdsplads med høj trivsel og lavt sygefravær, men kan vi gøre endnu mere for at skabe et godt arbejdsmiljø for vores medarbejdere, så vil vi selvfølgelig det”, siger direktør John Kusz.

Erfaringer fra andre arbejdspladser viser netop, at kollegamotion er rigtig godt for sammenholdet og giver god energi til at udføre sine opgaver bagefter.

”En medarbejder der trives, løser sine opgaver bedre og med mere energi, så det vil komme både den enkelte medarbejder, kollegaskabet og kunderne til gavn”, lyder det fra John Kusz.

Kunder og drift før motion
Hos AffaldPlus er kundeservice og driften af vores anlæg naturligvis vores hovedfokus, og det vil det også være, selvom vi indfører kollegamotion. Motionen vil blive nøje tilrettelagt i et samarbejde mellem medarbejdere og ledere, så den passer ind i den normale drift af genbrugspladser, butikker og anlæg. Vores forventning er derfor, at kunder og samarbejdspartnere kun kommer til at mærke til projektet i form af ekstra veloplagte medarbejdere.

Læs mere på https://www.affaldplus.dk/nyheder/affaldplus-hopper-paa-boelgen-og-indfoerer-kollegamotion