Skal dit æg males som en planet, en galakse eller et sort hul? Pust og mal æg inspireret af Universet og få pulsen op, når æggene skal trilles ned ad bakkerne. Tag på påskeharejagt og lær om haren i naturen.

Der er sjove og spændende aktiviteter for hele familien, når Observatoriet holder åbent i påskeferien fra d. 1.-10. april kl. 11-17.

Påske med et videnskabeligt twist

I påskeferien kan børnefamilier – og andre påskeglade – prøve kræfter med at puste æg. Fyld kinderne med luft, tæl ned fra tre og pust! Når det hele er pustet ud, skal æggene males til farverige kosmiske æg. For de friske er der på udvalgte tidspunkter mulighed for at dyste i den populære påskedisciplin, hvor æg skal trilles ned ad bakkerne på Observatoriet. Måske er det dit æg, der kommer først?

I løbet af dagen kan man tage på påskeharejagt på området, hvor børn og voksne kan blive klogere på harens opførsel i naturen f.eks. gennem deres boksekampe i foråret og deres kuld og harekillinger.

Udover påskeaktiviteterne er påsken også interessant i en mere videnskabelig forstand. Formidler og eventansvarlig, Thomas Ræbild Juel, forklarer:

”Der er mange, der ikke ved, at påsken har et naturvidenskabeligt twist. Faktisk bliver påsken bestemt af fuldmånen, da påsken altid falder den første søndag efter den første fuldmåne efter forårsjævndøgn. I år har vi fuldmåne d. 6. april og påskesøndag falder d. 9. april. Det er også årsagen til, at påsken flytter sig fra år til år.”

Gå på opdagelse

Oplev den naturvilde sciencepark, som byder på udstillinger og aktiviteter både indendørs og udendørs. Start besøget med Motor-Mille, som er hoppet i science-tøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Krabbetågen, byg en vulkan i den interaktive sandkasse og se Danmarks største teleskop.

Gå Planetstien (1,4 km), hæng ud med Mammut Lehmann i Istidsområdet og tag en slapper i en af Observatoriets hængekøjer.

Observatoriet holder åbent hver dag fra d. 1.-10. april kl. 11-17.
Billetpriser: Voksne (+18 år): 95 kr. Børn & unge (4-17 år): 75 kr.

Billetter kan købes på Observatoriets hjemmeside, www.observatoriet.dk.

Foto: ABW