Trods gråvejr og udsigt til regn valgte flere hundrede mennesker at troppe op til åbningen af Kræftens Bekæmpelses store genbrugsbutik i Holbæk MegaCenter, havde rullet den røde løber ud og hældt varm kaffe på kanderne. – Jeg er ovenud glad for den store opbakning. Jeg havde slet ikke turde håbe på, at der ville komme så mange til åbningen, fortæller Lars Jessen, distriktschef for butikken. Allerede inden den officielle åbning kl. 11.00, hvor ildsjæl Nancy Maati klippede den røde snor, var der lang kø ude foran butikken. Mens et to-mands-orkester sørgede for underholdning, skænkede frivillige kaffe til de mange fremmødte, som blev lukket ind i hold af 30 personer ad gangen.

De unge vil have genbrug

Blandt nogle af dem, der havde stillet sig i kø var 19-årige Laurits og hans tvillingebror Viktor, som havde valgt at lægge vejen forbi for at kigge efter bukser og støvler til fornuftige priser. Tøj, som de kan bruge på deres sabbatår i udlandet. -Vi hørte, at der ville åbne en ny stor genbrugsbutik i byen, så vi håber da på, at kunne finde en masse fedt tøj, der er til at betale, fortæller Laurits. Og da det blev deres tur til at blive lukket ind, gik det da heller ikke stille for sig. Begge drenge endte nemlig med at fylde indkøbskurvene godt op med gode genbrugsfund. Og det var de i øvrigt ikke ene om. Også 19-årige Zille-Marie havde fundet en masse godt genbrug til efterårsgarderoben. -Jeg har fundet et par fede bukser, en nederdel og lækre varme sweatre til de kolde måneder, lyder det begejstret fra hende.

En festdag

Åbningen af butikken var på alle måder en festdag, hvor fantastiske frivillige knoklede på dagen lang med at betjene de mange positive kunder. -Jamen, jeg er forbløffet over at se så mange mennesker og den varme velkomst vi har modtaget. Alle har bare taget så godt imod butikken. Butikken har fået masser af ros med på vejen og de frivillige fortæller også, at de har hygget sig og kun er stødt på søde og positive kunder, udtaler Lars Jessen. – Jeg er meget stolt af vores frivillige. Så der skal lyde et stort tak til dem, supplerer han.

Mangler frivillige

Butikken holder åbent fra kl. 10-17.30 i hverdagene og kl. 10-14.00 på lørdage. Åbningstiderne er dog med forbehold for ændringer, da de afhænger af om der er frivillige nok. Så har du en frivillig gemt i maven, så tøv endelig ikke med at kontakte Lars Jessen eller nogle af de seje frivillige pr. telefon 2812 0700 eller e-mail: larsj@cancer.dk Om Kræftens Bekæmpelse Genbrug: Kræftens Bekæmpelse Genbrug har eksisteret siden 1991 og findes i dag i 16 forskellige byer. Al overskuddet fra butikkerne går til Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse. Kræftens Bekæmpelse Genbrug drives af knap 1000 frivillige landet over.