Det skulle have været i april. Det skulle have været i forbindelse med en U19-herrelandsholdskamp. Det skulle have været Holbæk Sportsby. Men Coronaen kom i vejen. Nu er det ganske vist: Holbæk Kommune og DBU har underskrevet en velfærdsalliance. Aftalen blev underskrevet i den helt perfekte ramme: nemlig mens en gruppe piger mellem 5 og 11 år var samlet til Pigeraketten, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.
Den 1. januar 2020 trådte velfærdsalliancen mellem Holbæk Kommune, DBU Sjælland og DBU i kraft. En aftale, som handler om at øge borgernes sundhed ved hjælp af fodbold, og at udvikle pige- og kvindefodbolden i Holbæk Kommune. Aftalen skulle have været skrevet under i foråret, men Corona kom i vejen. Nu er aftalen blevet underskrevet i forbindelse med én af de aktiviteter, som skal udvikle pigefodbolden, nemlig Pigeraketten.
”Det er simpelthen så vigtigt, at piger allerede fra de er helt små ved, at fodbold også er noget for dem. Både drenge og piger kan nemlig få en masse glæde ud af fodbold. Pigeraketten er en god måde for børnene at lege sig ind i fodboldens verden på. Legen og fantasien er også en vigtig del af det at dyrke sport og røre sig,” fortæller Christina Krzyrosiak Hansen, og fortsætter:
”Med velfærdsalliancen får borgerne i Holbæk Kommune endnu bedre mulighed for at røre sig og leve et sundere liv. Udover satsningen på pigefoldbold, så vil initiativer som Fodbold for hjertet, som handler om forebyggelse af hjerte- og livstilssygdomme, og Fodbold for fremtiden, som handler om at hjælpe unge videre til uddannelse og job, være med til at løfte borgernes sundhed. Desuden kan vi glæde os til at få U-landskampe at se i Sportsbyen. Jeg ser frem til samarbejdet med DBU og er spændt på at se de aftryk, som aftalen kommer til at sætte på vores kommune,” slutter hun.
DBU har til dags dato indgået velfærdsalliancer med 33 af landets kommuner, og aftalen med Holbæk Kommune løber frem til d. 31. december 2023. DBU arbejder løbende på at indgå nye aftaler med kommuner over hele landet. Målet er, at fodbold skal være med til at løse samfundets udfordringer inden for blandt andet sundheds-, beskæftigelses- og inklusionsområdet samt at skabe et tættere samarbejde mellem fodboldklubber, DBU’s lokalunioner og kommuner.
”At piger spiller fodbold, skal være lige så naturligt og anerkendt, som for drenge. Vi ved, at rigtig mange fodboldklubber meget gerne vil pigefodbolden. Derfor glæder det os, at klubberne får tilført ressourcer og hjælp fra Holbæk Kommune til at styrke deres indsats for pigefodbolden. Samtidig indeholder aftalen også indsatser for beskæftigelse, sundhed og klubudvikling, som løfter et samfundsansvar og styrker mangfoldigheden, frivilligheden og fodbolden i hele kommunen,” siger formand for DBU Sjælland Jakob Koed.
Om velfærdsalliancen
Velfærdsalliancen betyder blandt andet, at der bliver afviklet et antal U-landskampe i Holbæk Sportsby. Desuden rummer aftalen en forpligtelse til at udvikle pige- og kvindefodbolden. Klubberne rundt omkring i Holbæk Kommune får desuden mulighed for at blive en del af Fodbold Fitness-hold, Fodbold for Hjertet og projektet Fodbold for Fremtiden.
Om Pigeraketten i Jernløse BK
Frivillige fra klubben og DBU’s instruktør stod klar til at tage imod piger mellem 5 og 11 år, som fik en sjov dag, hvor de prøvede kræfter med fodboldspillet gennem masser af fantasifulde lege og aktiviteter.
Pigerne kom blandt andet forbi Mars, Saturn og Solen, sammen med klubbens frivillige, som var med til at guide hele vejen igennem solsystemet mod den sidste og afgørende opgave: at samle nøglen til klubhuset.
Foto: Holbæk Kommune