Der venter de sjællandske unge en helt særlig oplevelse, når de onsdag den 22. april skal dyste på innovative ideer til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab. For i år foregår hele mesterskabet online, og det stiller store krav til pitch og præsentationsteknik, hvis mesterskabstitlen skal med hjem til Sjælland.

154 elever fra hele landet sidder klar bag skærmen til at levere deres livs pitch, når DM i Entreprenørskab går digitalt. Normalt lægger Dansk Industri rammer til DM i Entreprenørskab, men pga. Covid-19 afvikles mesterskabet i år online. Det betyder dog ikke færre nerver for de mange unge, som siden august har knoklet for at udvikle deres iværksætterideer.

– Eleverne har arbejdet intensivt med deres ideer siden skoleårets start, og selvom det digitale format giver et anderledes Danmarksmesterskab, så forventer vi knivskarpe pitches og unge, som viser deres evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab, som står bag arrangementet.

Fra Sjælland har elever fra Næstved Gymnasium & HF, ZBC i Ringsted og Vordingborg, Slotshaven Gymnasium i Holbæk og Roskilde Handelsskole kvalificeret sig til DM. I alt 25 elever fordelt på 7 hold.

Ideer der gør verden bedre, lettere eller sjovere
En plastikkværn til private husholdninger, et vandsystem der skaber energi af forbrugsvand, og et lagen der skal give færre liggesår for plejehjemsbeboere. Det er blot nogle af ideerne, som eleverne vil præsentere på onsdag. De har alle kvalificeret sig vis regionale mesterskaber, og nu skal det store slag stå, hvor det afgøres, hvem der har Danmarks bedste idé af de 154 tilbageværende elever.

– Det er som altid superspændende og kreative løsninger, de unge kommer frem med. Trods corona-krisen har de med omstillingsevne og vilje til at fuldføre forberedt sig på DM. De erfaringer er jeg sikker på, de kan få gavn af senere, uanset om de vælger at skabe egen virksomhed eller arbejde for en eksisterende virksomhed, siger Kent Damsgaard, direktør i Dansk Industri.

På dagen konkurrerer de unge i fire kategorier: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills. I hver kategori mødes eleverne med dommerne i et lukket online-forum, hvor eleverne pitcher ideen og dommerne kan spørge ind til den og give feedback. Sidst på eftermiddagen findes det bedst placerede hold i hver kategori, som tørner sammen i finalen, hvor de endnu en gang skal pitche for et mixet dommerpanel og en overdommer, som inden kl. 18 skal blive enige om, hvem der vinder 10.000 kr. sponsoreret af Nordea og går videre til Europamesterskabet i juli.

Pressefoto