Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/05/12 til 2021/05/25.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uro på havnen – Østre Havnevej, Holbæk

Kl. 22.56 kørte flere patruljer til havnen i Holbæk, hvor der var anmeldelse om at en gruppe unge skabte uro. En ung mand havde været aggressiv og optrådt truende over for en bilejer, som havde påtalt at de sad på kølerhjelmen af hans bil. Den unge mand havde truet og slået ud efter bilejeren og spyttet i hans retning. Bilejeren blev ikke ramt og der kom ikke skader på bilen i forbindelse med episoden.

Politiet kom frem til stedet, hvor den mistænkte, en 17-årig ung mand fra Høng blev anholdt og sigtet for at overtræde Ordensbekendtgørelsen, idet hans adfærd var egnet til at forstyrre den offentlige orden, og han ønskede ikke at samarbejde med politiet. Politiet traf desuden syv unge fra Holbæk og oplandet omkring, som blev bortvist fra havnen.

Den 17-årige blev taget med på politistationen til afhøring. Han faldt her til ro og erkendte sagen. Politiet orienterede den 17-åriges værge og de sociale myndigheder om sagen, og han kan forvente en bøde i sagen.

Brand i plankeværk – Kirkevej, Ugerløse, Holbæk

Kl. 19.15 kørte politi og brandvæsen til anmeldelse om brand i et plankeværk ved en ejendom på Kirkevej i Ugerløse. Det brændte omkring noget savsmuld ved plankeværket og der var sket sodsværtning af murværket og plankeværket. Branden blev dog slukket før der skete skade på fast ejendom. Politiets undersøgelser viste ikke tegn på noget mistænkeligt. Poltiet fandt ingen grundlag for at undersøge branden nærmere.

Pige ramt af bil – Rundkørsel Holbækvej/Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 15.04 kom et alarmopkald om at en 12-årig pige var blevet ramt af en bil i et fodgængerfelt ved rundkørslen Holbækvej/Slagelsevej i Kalundborg, så politi og ambulance blev sendt til stedet.

Vidner havde set en bilist ramme pigen med venstre side af bilen, da hun gik over Slagelsevej i fodgængerfeltet. Pigen faldt og slog sig, men bilisten standsede ikke efter påkørslen. Bilen kørte videre ad Slagelsevej mod syd, og et vidne kørte efter bilisten og fik kontakt til den 62-årige mandlige fører på Sydhavnsvej. Den 62-årige mand fra Store-Fuglede havde ikke opdaget, at han havde ramt pigen, da han kørte ud af rundkørslen. Han afventede på stedet indtil politiet kom frem og afhørte ham til sagen.

Den 12-årige pige var rystet, men hun var ikke kommet noget alvorligt til. Hun blev tilset i ambulancen, men der var ikke behov for, at hun blev taget med på skadestuen. Politiet afhørte vidnerne på stedet, som havde hjulpet pigen og tilkaldt hjælp. Patruljen optog rapport om færdselsuheldet, som skal belyse omstændighederne. Den 62-årige bilist kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Hashrygning – Borgmestergårdsvej, Holbæk

Kl. 20.30 traf en patrulje en mindre gruppe unge mænd, som befandt sig på Borgmestergårdsvej ved stadion i Holbæk. Politiet mistænkte, at gruppen havde røget hash, så de fire mænd i alderen 17-24 år – alle fra Holbæk kommune, blev visiteret for om de havde narko på sig. Tre af de unge mændene havde ikke nogle stoffer på sig, men en 20-årig mand fra Jyderup blev fundet i besiddelse af to små poser med en lille klump hash i hver på lige under et gram. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og hashen beslaglagt med henblik på destruktion. De unge fik herefter lov til at forlade stedet, og den 20-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

To cyklister kørte sammen – Roskildevej, Vipperød – Holbæk

Kl. 16.39 skete et sammenstød imellem to cyklister, som var ude at køre på racercykler med god fart på. De kørte med tæt afstand ad Roskildevej mod sydøst i Vipperød, da den forreste cyklist, en 51-årig mand fra Tølløse, bremsede op fordi han var bange for, at en bilist, som kom ud fra en parkeringsplads ved et supermarked på Vipperød Bakke, ikke ville standse. Da den 51-årige pludselig bremsede op, blev han påkørt bagfra af sin træningsmakker, en 62-årig mand fra Vipperød, så begge cyklister styrtede.

Politi og ambulance blev sendt til stedet, da begge cyklister havde slået sig ved styrtet. De blev begge kørt til kontrol og behandling på sygehuset. Den ene pådrog sit et brud på armen og den anden havde slået hovedet. Begge mænd havde cykelhjelm på og fik ingen alvorlige hovedskader. Patruljen registrerede sagen, da bilisten ikke var mistænkt for at have overtrådt sin vigepligt i forbindelse med uheldet.

Brandundersøgelse – Stationen, Svinninge – Holbæk

Kl. 04.19 havde en opmærksom genbo i forbindelse med et toiletbesøg bemærket et lysskær ved en grillbar. Kort efter havde der lydt et brag fra stedet, hvor en brand havde godt fat i bygningen. Politiet kunne fra brandstedet konstatere en kraftig røgudvikling fra en brand, der havde godt fat i bygningens tag over grillforretningen. Brandvæsnet fik dog begrænset branden til grillforretningens lokaliteter, således at branden ikke nåede at brede sig til stationsbygningen. Togdriften blev indirekte påvirket, idet togene under brandslukningen ikke måtte standse på stedet, men gerne foretage gennemkørsel. Kl. ca. 05.30 gik brandvæsnet i gang med efterslukningen, og herefter blev området afspærret, indtil politiet kan foretage tekniske undersøgelser i et forsøg på at finde den egentlige brandårsag. Ved en foreløbig undersøgelse fandt politiet intet mistænkeligt på stedet, og ingen personer er kommet til skade som følge af branden.

Narkokørsel – Hjortholmvej, Tølløse, Holbæk

Kl. 17.40 blev en 42-årig mand fra Kr. Eskilstrup anholdt og sigtet for narkokørsel på Hjortholmvej. Han blev taget med for at få udtaget en blodprøve, der nu skal analyseres. Manden blev løsladt, men han vil høre nærmere fra politiet om sagen, når blodprøvens resultat foreligger.

Indbrud i perioden

Oldtoften, Holbæk
Heibergs Have, Holbæk
Smedelundsgade, Holbæk
Borupvej, Regstrup

Foto: ABW