Holbæk Kommune er blevet Danmarks fattigste efter en regnefejl på næsten 150 mio. kr. og satsningen på et stort anlagt sportscenter. Det skriver Berlingske den 16. september 2017.
“Holbæk er en kommune i dyb krise og bliver af både borgere og politikere kritiseret for at rutte med penge, man ikke har.
Kommunen er i dag efter flere år med fejlslagne prioriteringer Danmarks fattigste. Kritikerne mener, at problemerne bl. a. kan tilskrives beslutningen om at bygge et kæmpestort sportscenter til 363 mio. kr. samt en regnefejl på 148 mio. kr.”, hedder det videre i Berlingske.
Skolebestyrelsesformanden på Holbæk By Skole, Mette Uhre Dalum, fortæller til Berlingske, at “et af de områder, som kommunen har sparet på, er skolerne. Det har fået konsekvenser for Holbæk By Skole, som ikke længere har råd til at hyre vikarer til de ældste klassetrin, hvis en lærer er syg. I givet fald vil man sammenlægge klasserne eller sende eleverne hjem”.
Berlingske har også tale med bekymrede borgere i Holbæk. Fx Karen Elisabeth Sunddahl på 68, der for nylig er flyttet til Tølløse i Holbæk Kommune for at være tættere på sine børn, og hun er ked af, at der ser ud til at være færre penge at gøre godt med i hendes nye kommune: “I København havde jeg brug for hjemmehjælp, fordi jeg har ledbetændelse efter en medicinskade, men nu har vi fået at vide, at kommunen påtænker at tage den mulighed fra os,” siger Karen Elisabeth Sunddahl til Berlingske.
Du kan læse hele artiklen her.
Borgmester for Holbæk Kommune, Søren Kjærsgaard, svarer i dag, den 20. september 2017, på kritikken ligeledes i Berlingske under overskriften “Holbæk Kommune er ikke en ukontrolleret fattiglus”:
“Holbæk Kommune har en lav kassebeholdning, men det har intet med store satsninger eller regnefejl at gøre. Vores økonomiske udfordring skyldes, at vores indtægter ligger væsentligt under landsgennemsnittet, mens vores borgersammensætning giver et udgiftsbehov over landsgennemsnittet. Det er strukturelt betinget, ikke politisk givet. Vi har brugt færre penge på anlægsinvesteringer end det niveau, som Folketinget giver os mulighed for. En administrativ regnefejl i en likviditetsprognose i maj ændrede ikke på vores økonomiske situation. Vi blev hverken rigere eller fattigere.”
Læs hele borgmesterens indlæg her.