Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse forstærker indsats, der har haft succes med at gøre sårbare unge i Holbæk Kommune klar til uddannelse. Målet er at sende yderligere 48 unge i retning af en ungdomsuddannelse i løbet af to år.

En stor gruppe sårbare unge i Holbæk Kommune kan takke socialfondsprojektet Mod til uddannelse for en lysere fremtid. Projektet fik i 2018 knap 8 mio. kr. i støtte fra EU’s Socialfond, og siden er det gået så godt, at bestyrelsen nu sender en ekstrabevilling på 6 mio. kr. til indsatsen.

Projektet hjælper unge, der typisk kæmper med angst eller lider af depression, skizofreni, autisme eller ADHD, i gang med eller tættere på en ungdomsuddannelse. Projektet omfatter aktuelt 96 unge, og de ekstra midler åbner mulighed for at udvide med yderligere 48 unge, som på grund af deres personlige udfordringer skal have hjælp til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Claus Jensen, formand i CO-Industri og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, er imponeret over den sjællandske indsats indtil nu:

“I Holbæk Kommune har man leveret en fremragende indsats for udsatte unge, som får hjælp til at komme i gang med den uddannelse, de drømmer om, men som måske kan synes lidt uden for rækkevidde. På langt sigt er den slags projekter meget vigtige – ikke bare for de unge, men også for arbejdsmarkedet, fordi vi ved, at der kommer til at mangle faglærte i fremtiden.”

I Mod til uddannelse får de unge et individuelt tilrettelagt forløb, der inkluderer en mentor, træning af sociale færdigheder, udvikling af faglige kompetencer og test i forskellige uddannelser og jobs. Eksterne evalueringer har rost projektet, og deltagerne føler sig mere uddannelsesparate efter forløbet.

I Holbæk Kommune var borgmester Christina Krzyrosiak Hansen begejstret, da projektet i 2018 fik den første bevilling – og det er hun stadig:

“De første par år i projektet har vist, at der er god brug for de ekstra midler, og det er godt, at erhvervsfremmebestyrelsen har blik for de lokale behov. ”Mod til uddannelse” er centralt i vores bestræbelser på at få alle udsatte og sårbare unge i Holbæk Kommune igennem en uddannelse og på langt sigt ud på arbejdsmarkedet, så de kan blive selvforsørgende og få en god livskvalitet.”

Kilde

Foto: ABW