Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2016-01-21 til 2016-01-27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-Holbaek.dk

Geder på afveje – Vipperød, Holbæk.
2016-01-27
Kl. 08.05

Fire geder var ude for at se på Vipperød, bl.a. på Vipperød station og senere i Kildevangsparken. Gederne blev senere indfanget af ejeren og sendt til slagtning.

Fund af granat – Holbæk.
2016-01-27
Kl. 10.38

Der blev, i forbindelse med udgravning, fundet en granat fra 1905. Arbejdet blev straks standset og militæret blev rekvireret. Granaten var, iflg. militærets sprængningsfolk, ufarlig. Militæret sørgede dog for at fjerne den fra stedet. Hvorfor den lå på stedet og hvornår den er havnet der, vides ikke.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk.
2016-01-27

En 24-årig mand fra Holbæk blev kl. 13.10 fremstillet i grundlovsforhør sigtet for indbrud i villa i Markeslev mandag. Den pågældende blev fængslet til den 16. februar 2016.

Brand – Svinninge, Holbæk.
2016-01-27
Kl. 1542

Anmeldt brand i en garage på Margrethevej. Et relæ var kortsluttet som følge af tøvejret. Der skete ingen skade på ejendom eller den bil, der stod i garagen.

Mistænkeligt forhold – Holbæk.
2016-01-26
Kl. 11.58

En rød varebil på polske nummerplader kørte rundt i kvarteret ved Kærsangervej/Rørsangervej. Et vidne bemærkede, at en mand henvendte sig til ældre borgere med tilbud om arbejde m.v.
Politiet advarede i går på Twitter om at købe ydelser på den måde. Der er set mange eksempler på, at arbejdet enten ikke bliver udført eller der opstår tvist om betalingen. Politiet råder derfor til, at man ikke indlader sig på aftaler i den retning, hvis man vil undgå problemer.

Indbrud i villa – Markeslev, Holbæk.
2016-01-26
Kl. 12.15

Anmeldt indbrud på i Markeslev Huse, hvor en gerningsmand knuste en rude med en sten og kom ind på stedet. Gerningsmanden flygtede fra stedet, da der kom nogen hjem til adressen.
I forbindelse med flugten forsøgte manden i huset at spærre ham vejen, da gerningsmanden ville køre fra stedet i bil. Det lykkedes ikke. Til gengæld lykkedes det politiet at anholde manden kl. 12.25, da en patrulje fik øje på flugtbilen ved krydset Kalundborgvej/Gl. Stenhusvej.
Den 24-årige mand sigtes for indbrud og for kørsel i narkopåvirket tilstand. Han fik i første omgang udtaget en blodprøve. Han afventer tirsdag, om politiets jurister mener, at han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Narkopåvirket bilist – Jyderup, Holbæk.
2016-01-25
Kl. 1618

Politiet anholdt en 23-årig mand fra Kalundborg, der kørte i bil på Cementvejen. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Bedrageri – Mørkøv, Holbæk
2016-01-25
Kl. 11.45

En mand blev kontaktet af “Microsoft”, der ønskede adgang til mandens pc. Det lykkedes at narre bankoplysninger ud af anmelderen.
Der er talrige gange blevet advaret mod at give oplysninger fra sig til personer, der eks. udgiver sig for at komme fra Microsoft. Det er udelukkende forsøg på at begå bedrageri. Derfor skal politiet endnu engang kraftigt advare mod at give oplysningerne fra sig. Læg røret på, hvis du får sådanne henvendelser. Det er det sikreste, hvis du vil undgå at blive snydt.

Blufærdighedskrænkelse – Valby-Holbæk
2016-01-25

En 21-årig kvinde fra Hvidovre var fredag kl. 22.38 udsat for blufærdighedskrænkelse i toget fra Valby mod Holbæk. En mand, der beskrives som 25 år, 170-175, arabisk af udseende, buttet, iført sort huse og mørkegrøn jakke samt sorte bukser, satte sig foran kvinden i den bagerste vogn, hvor han begyndte at onanere samtidig med, at han filmede med sin mobiltelefon. Manden og anmelderen stod begge af i Holbæk. Politiet har undersøgt vognen for spor efterfølgende.

Spiritus- og narkokørsel – Mørkøv, Holbæk.
2016-01-25
Kl. 0015

Politiet anholdt en 18-årig mand fra Mørkøv, der kørte i bil på Hovedgaden. Han var påvirket af narko og spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve. Løsladt efterfølgende.

Blufærdighedskrænkelse – Oldvejen, Holbæk
2016-01-22
Kl. 11.58

En 31-årig kvinde fra Holbæk henvendte sig til politiet, fordi hun kl. ca. 11.45 under en gåtur med en barnevogn var blevet krænket af en fremmed mand, som hun tilfældigt havde mødt omkring andelslandsbyen Nyvang. Manden henvendte sig til hende og opfordrede hende til sex, men hun afslog. Herefter stak han sin hånd ind under kvindens frakke og ind mellem hendes ben. Manden forsvandt ad en lille sidevej ved andelslandsbyen, da kvinden tog sin mobiltelefon frem. Politiet ledte i området efter gerningsmanden, der blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-35 år, 167-173 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: muligvis skæg, Talte: Engelsk, Iført: Strik hue,, Medbragte: gennemsigtig skraldesæk, men fandt ham ikke.
Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114.

Anholdelse – Røveri mod supermarked – Nørupvej, Regstrup – Holbæk
2016-01-22
Kl. 17.16

Politiet modtog melding om røveri mod supermarkedet Dagli’ Brugsen. En maskeret røver havde, under trussel med en pisto,l truet sig til kontanter samt nogle pakker cigaretter. Røveren flygtede fra stedet i en personbil, som politiet kort efter fik kontakt med på Amtsvejen i retning mod Snertinge. Flugtbilen kørte med høj hastighed og kørte kort efter ud på en mark på grund af et punkteret dæk. Røveren fortsatte dog lidt videre i bilen, indtil politiet udramatisk fik den standset på Kalundborgvej, således at politiet kunne anholde en 36-årig mand fra Mørkøv,mistænkt for røveriet. Bilen blev indbragt med henblik på nærmere undersøgelse, og politiet fandt både det anvendte våben.  Den 36-årige blev afhørt til sagen og vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Allerup, Holbæk
2016-01-22
Kl. 19.21

En 38-årig mand fra Holbæk blev anholdt for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Indbrud i perioden
Markeslev Huse, Markeslev, Holbæk
Kirkevej, Svinninge
Ved Søen, Tølløse