En 15-årig pige fra Kundby ved Holbæk blev onsdag anholdt for blandt andet at være i besiddelse af sprængstoffer. Det meddeler TV 2 13. januar 2016. Pigen er også sigtet for prøvesprængning af sprængstoffer og for at billige terrorhandlinger.

TV 2 oplyser, at pigen er blevet fremstillet i grundlovsforhør torsdag klokken 12 i Retten i Holbæk. Anklageren har bedt om dobbeltlukkede døre, og det krav har dommeren valgt at følge. Offentligheden kan derfor ikke få nærmere kendskab til de sigtelser, der er rejst mod pigen.

Ifølge TV 2’s retsreporter, Janni Pedersen, indikerer mørklægningen at der er tale om en meget alvorlig sag. Den unge pige er sigtet efter paragraf 136, som hører under terrorlovgivningen og som blandt andet dækker forbrydelser mod staten og statens sikkerhed.

Onsdag blev pigens adresse ryddet for ammunition af politiet og hærens eksperter. Pigen er etnisk dansk, konverteret til islam og medlem af den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir.

Terrorekspert Anja Dalgaard fortæller til TV 2 at terrorsager med udspring i mindre byer er usædvanlige. Kundby er en lille by på Nordvestsjælland med 716 indbyggere. Byen ligger fem kilometer øst for Svinninge, fire kilometer syd for Gislinge og 15 kilometer vest for Holbæk.