Amtsudstillingen 1898amtsudstillingen-1898

Forlaget Almuebøger har udgivet en bog om amtsudstillingen på Møllebakken i Kalundborg i 1898. Bogen er skrevet af Kaj Buch Jensen og indeholder fotografen Christian Reinaus fotos og udstillernes tidstypiske annoncer.

Amtsudstillingen 1898 er en kulturhistorisk dokumentar fra Danmark.
Fotograf Christian Reinau har lavet fotoreportage, og journalister har skrevet kommenteret deri.

Kalundborg Håndværkerforening tog initiativet til udstillingen. Foreningen oprettede et samarbejde med Holbæk, Nykøbing Sjælland og Samsø. Det blev til 402 udstillere fra Sjælland og Samsø.

Lensgreve Lerche-Lerchenborg, proprietær Otto Lawaetz og borgmester Harboe var tovholdere på projektet om oprettelse af udstillingen.

Arkitekterne J.P. Backer, København, og Niels Chr. Nielsen, Kalundborg vandt arkitektkonkurrencen med en bygning i renæssancestil. Lokale håndværkere udførte rammerne til udstillingen om landbrug, håndværk og industri.

50.000 gæster kom med hestevogne, skibe eller tog. Folk trodsede gerne et ustadigt vejre, for at få oplevelser for alle pengene.

Om Almuebøger
Forlaget Almuebøger er et lille familiefirma med tilhørende internet-boghandel.

Firmaet har til huse ved Naturpark Åmosen.

Forlaget har fokus på historiske bøger skrevet af forfattere med tilknytning til Vestsjælland. Forlaget hjælper desuden nye skribenter til at blive forfattere, få deres bog produceret og solgt.