Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 4. februar til den 12. februar 2019.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Ny Hagestedvej, Gislinge, Holbæk

Kl. 1815 blev en 65-årig mand fra Gislinge anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, som politiet nu venter på resultatet af.

Spirituskørsel – Landevejen v/ Tuse, Gislinge – Holbæk

Kl. 2205 standsede politiet en 44-årig mand fra Moldova, der kørte i en dansk indregistreret bil i spirituspåvirket tilstand. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev taget med til stationen. Han blev her afhørt med tolk, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter manden vil høre mere fra politiet.

Brandundersøgelse – Højvangsparken, Gl. Hagested, Holbæk

Kl. 0731 var der udbrudt brand i en carport tæt på nærliggende beboelse på adressen. Branden udviklede en kraftig røgsøjle, som politiet kunne se på lang afstand. Beboerne i huset var blevet evakueret for at være i sikkerhed, hvis branden skulle brede sig. Branden blev dog begrænset til selve carporten, der led stor skade som følge af branden. Årsagen branden i let brændbart materiale i carporten kendes umiddelbart ikke.

Salg af skindjakker på P-plads – Bysøstrædets parkering, Holbæk

Kl. 1130 anmeldte en 78-årig mand fra Kalundborg, at han lørdag middag på en parkeringsplads blev opsøgt af en engelsktalende mand, der ville sælge nogle skindjakker. Manden sagde, at han var på vej til lufthavnen, og at han ellers ville få overvægt i bagagen. Prisen for 6 skindjakker var i første omgang 20.000 kr, men da den 78-årige afslog, faldt prisen til 5.000 kr for 12 skindjakker og en lædertaske. Den 78-årige indvilligede i handlen og hævede pengene kontant og fik varerne. Anmelderen frygtede efterfølgende, at der var tale om tyvekoster, så han kontaktede politiet. Jakkerne var mærket med “AC Milano”.

Manden beskrives som: Sydeuropæisk af udseende, 45-50 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: bølget,gråspættet hår, Talte: Engelsk, Iført: mørk blazerjakke, vest, lys skjorte, mørke bukser.

Politiet har ingen mistanke om, at skindjakkerne er tyvekoster, men ser det som en ny anmeldelse om uautoriseret salg af mærkevarer på en parkeringsplads. Politiet undersøger fortsat sagerne, for at finde frem til personer, der sælger varer på den måde. Borgerne advares mod at købe varer på gaden af personer der henvender sig, da der er stor risiko for at bliver snydt.

Brand i sommerhus – Strandgårdsvej, Brønde, Orø – Holbæk

Kl. 1735 fik politi og brandvæsen et alarm opkald om brand i et sommerhus. En hundelufter, der gik forbi huset, havde set røg og hørt røgalarmen og ringede 112. Der var ingen personer i sommerhuset. Det lokale brandvæsen var hurtigt fremme og fik slukket branden. Politiet kom frem og optog rapport, så omstændighederne omkring brandens opståen kunne belyses. Der var intet, der tydede på, at der var sket noget mistænkeligt. Den umiddelbare konklusion på brandårsagen var en elektronisk kortslutning i en stikdåse i opholdsstuen. Der skete begrænset skade på huset, da ilden ikke nåede at brede sig til andre rum.

Mistænkelig mand spørger efter hotel – Holbæk og Kalundborg

Kl. 1617 anmeldte en 68-årig kvinde fra Holbæk, at hun var blevet overrasket over en mand i sit hjem. Hun havde stået i sit køkken, da døren pludselig gik op, og en mand havde stået i døren og spurgt, om dette var et hotel. Kvinden jagede manden ud af boligen og kontaktede politiet. Nogle timer senere, kl. 1936, ringede en 64-årig kvinde fra Kalundborg til politiet og fortalte, at hun havde siddet i sin stue, da døren pludselig gik op og en mand spurgte: “Hotel?”. Også denne kvinde jagede manden ud. Politiet undersøger nu, om manden har forsøgt sig med tricktyveri hos de to kvinder. Han beskrives som: Udenlandsk af udseende, 30-50 år, 165-175 cm høj, kraftig af bygning, brun hudfarve. Manden var iført mørkt tøj og en blå hue.

Mistænkelig bil – Holbækvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 1742 fik politiet en henvendelse fra en lokal kvinde, som undrede sig over, at en personbil holdt med forhjulene næsten nede i en grøft ud mod Bonderupvej. Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at bilen havde to forskellige nummerplader på. Disse nummerplader tilhørte ikke bilen og blev derfor afmonteret. Bilens tidligere ejer kunne oplyse politiet om, at bilen var blevet solgt til en autoforhandler i Næstved. I bilen fandt politiet en peberspray, som blev sikret med henblik på destruktion. Ejerne af de afmonterede nummerplader er blevet underrettet om fundet af dem. Hvordan bilen er havnet på stedet, har politiet ingen oplysninger om.

Hurtige bilister på motorvejen – Holbækmotorvejen / Køge Bugt Motorvejen – Holbæk/Greve

Kl. 1925 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 182 km/t i en personbil ad Holbækmotorvejen ved Vipperød, selv om højst tilladte hastighed var 120 km/t. Bilen blev ført af en 32-årig mand fra Helsingør, som blev sigtet for overtrædelse af hastighedsbestemmelser og samtidig vejledt om, at ud over bøden kunne han forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet.

Savnet mand fra Jyderup fundet i god behold

Kl. 1356 anmeldte en 40-årig mand, at en 37-årig mand fra Jyderup var savnet. Manden havde forladt sit hjem i nedtrykt tilstand, og anmelder var urolig for hans velbefindende. Politiet sendte derfor en indsatsleder og patruljehunde til stedet for at lede efter manden. Efter godt tre timer var der dog telefonisk kontakt til den bortgåede mand, som var i god behold.

Indbrud i Perioden

Smedelundsgade, Holbæk
Børstenbindervej, Holbæk
Ny Taastrupvej, Holbæk
Vandtårnsvej, Holbæk
Nykøbingvej, Mørkøv
Teglværksvej, Regstrup