Den 3. september fylder ‘Huset i Holbæk – center for personlig udvikling, sundhed og spiritualitet’ fem år. I 2011 flyttede foreningen ind i det gule hus i rundkørslen på Smedelundsgade, men har sidenhen skiftet adresse til Ahlgade 52, 2. sal, hvor behandlere og terapeuter har deres praksis.

stoleDet var oprindelig Gitte Mayland, der fik ideen efter, at hun tilbage i 2010 var begyndt at arrangere foredrag med forskellige foredragsholdere inden for personlig udvikling, spiritualitet og sundhed m.fl., fordi hun var blevet træt af at skulle til København, hver gang hun ville til arrangementer indenfor disse emner. Derfra og til at få idéen om at skabe et rum og et samlingssted for disse aktiviteter, var der ikke langt. Og hun vidste det ikke skulle være et soloprojekt, men et projekt for ildsjæle. For folk som brænder for det de laver, og som har et ønske om at gøre en forskel i verden og i deres lokalmiljø. Og det gik hurtigt med at samle en gruppe mennesker, der ville deltage i projektet.

Efter et år og en masse benarbejde, kunne de så åbne dørene til Huset i Holbæk centralt beliggende  i Ahlgade. Et sted, hvor mennesker kan udvikle sig, få øget velvære og sundhed og være sammen med ligesindede inden for sundhed, selvudvikling og spiritualitet. Et fællesskab, hvor man som behandler og terapeut samarbejder med andre i en hyggelig og rar atmosfære, med fagligt netværk, personlig & faglig udvikling, fælles markedsføring, synlighed og større kontaktflade. Det er nu fem år siden.

“Det har vi gjort ved at samle dygtige og kompetente terapeuter, behandlere, foredragsholdere og undervisere, der sammen kan skabe et attraktivt miljø, hvor man kan udvikle sig og blive inspireret – uanset hvilke interesser og behov man har”, siger Lone Mikkelsen, der er åndedrætsterapeut og medlem af bestyrelsen i Huset i Holbæk.

Siden er Gitte Mayland trådt ud af Huset i Holbæk, men mange af behandlerne, der var med til at starte det op er der da også stadig.

husetHuset i Holbæk er et behandlerfællesskab med masser af spændende foredrag, kurser, workshop og forløb ved både interne- og eksterne undervisere. Lige nu har Huset i Holbæk 6 behandlere og terapeuter inden for coaching, akupunktur, zoneterapi, kropsterapi (body SDS og Manuvision), psykoterapi, hypnose terapi og åndedrætsterapi. Der er plads til et par behandlere mere, siger Kirsten Vulff Dahl, der står for udlejning af lokalerne og sidder i bestyrelsen for foreningen sammen med åndedrætsterapeut Lone Mikkelsen, psykoterapeut Marianne Eikers og frivillig Elisabeth Jensen.

“Det er vigtigt for os, at skabe et så alsidigt udbud som muligt, hvor man både kan dygtiggøre sig, men måske også bare snuse til noget, man er blevet nysgerrig på”, siger Marianne Eikers.

Kalenderen er da også fyldt med masser af spændende arrangementer inden for alt lige fra yogaforløb, mindfulness og åndedrætsworkshops til feng shui, klarsynsaftener og hellig dans – og en masse andet. Blandt andet yoga-forløbene har været populære – og blev udsolgt på ganske kort tid, men også klarsynsaftenerne med Sebbastian Lorentius fra TV har været i høj kurs. Nye yoga-hold i vintersæsonen er på vej for at matche efterspørgslen, forlyder det.

Frivillige hænder
Huset har et netværk af frivillige, som hjælper til med rengøring, gør klar i forbindelse med forskellige arrangementer, men som også er med på råd i forhold til ideer til kommende tiltag. Til gengæld har de adgang til Husets arrangementer, når det lader sig gøre. “Det er fantastisk at have de frivillige til at engagere sig i Huset og er med til at skabe et fællesskab omkring Huset i Holbæk. Og flere er velkomne til at bidrage med, hvad de nu har lyst til”, siger Kirsten Vulff Dahl.

Behandlere & Terapeuter i Huset
Huset i Holbæk består af: akupunktør og terapeut Kirsten Vulff Dahl, åndedræts- og kropsterapeut Lone Mikkelsen, zoneterapeut Helle Lykke Larsen, psyko- og gestaltterapeut Marianne Eikers samt to kropsterapeuter Gitte Holtemann (body sds) og John Schrøder Hansen (manuvision).