Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2015-10-14 til 2015-10-20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Forsøg på tricktyveri – Svinninge, Holbæk
2015-10-15 – Kl. 1500 kom en mand ind på Svinninge Apoteksudsalg, Hovedgaden, hvor han ville købe solcreme. Manden betalte med en 1000 kr. og rystede på hovedet, da han blev spurgt, om han havde en mindre pengeseddel.
Manden ville dernæst have pengene tilbage i euro, hvilket han ikke fik. Dernæst forsøgte han at gemme en 500 kr. seddel og kun returnere 400 kr. og solcremen, men den gik ikke. Ekspedienten opdagede tricket og fik creme og alle pengene retur.
Gerningsmanden var 35-40 år, mellemøstlig af udseende, spinkel.

Færdselsuheld – Mørkøv, Holbæk
2015-10-16 – Kl. 1527 skete et færdselsuheld på Skovvejen ved Mørkøv. Bilen var en stjålet BMW X6M grå. Via GPS kunne forurettede følge sin bil ad Holbækmotorvejen og senere ad Kalundborgmotorvejen/Skovvejen. Hastigheden var på et tidspunkt 253 km/t.
Politiet lagde sig fordelagtigt for at få standset bilen, men grundet den høje hastighed blev samtlige politibiler beordret til ikke at forsøge at standse bilen af hensyn til egen og andres sikkerhed.
Den stjålne bil kørte galt ved Mørkøv, hvor bilen var kørt i grøften og en person stak af fra bilen, medens politiet fik anholdt en 22-årig fra København og en 43-årig fra Frederiksberg. Den 22-årige kom ikke til skade ved uheldet, hvorimod den 43-årige brækkede en arm.
En tredje person, som de to andre hævdede var fører af bilen, stak af fra stedet, og det lykkedes ikke politiet at finde frem til pågældende trods en ihærdig indsats.
Politiet undersøger nu sagen nærmere og glæder sig over, at ingen andre kom til skade ved den vilde kørsel.

Spirituskørsel – Svinninge, Holbæk
2015-10-19 – Kl. 2005 blev en 52-årig mand fra Gislinge anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev set af politiet på Kirkevej, hvor han blev anholdt i sin bil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Straksdom – Holbæk
2015-10-14 – En 44-årig mand fra Roskilde blev natten til tirsdag anholdt i forbindelse med indbrud på Bakkekammen i Holbæk. Det førte senere på dagen til en straksdom på 60 dages fængsel for indbruddet. Han blev løsladt efter retsmødet, og vil senere blive indkaldt til afsoning.

Tricktyveri – Holbæk
2015-10-15 – Kl. 1625 fik en 78-årig kvinde besøg på sin adresse på Carl Reffsvej, hvor en yngre kvinde bankede på døren og udgav sig for at være elev i hjemmeplejen, der skulle spørge om nogle ting i forbindelse med en opgave.
Forurettede fornemmede, at der var en anden inde på adressen samtidig, men så dog ingen, da “eleven” blokerede for adgang til entreen. Fra stedet formentlig stjålet kontanter.
Kl. 1600 kom en dame ind i stuen hos en 90-årig kvinde på Kalundborgvej. Damen fortalte, at hun kom fra hjemmeplejen, hvor hun var sendt ud for at høre, om borgerne havde brug for mere hjælp. Det endte med, at kvinden forlod stedet igen efter at have masseret beboeren i nakken. Der var tilsyneladende ikke stjålet noget fra stedet.

Tricktyveri – Holbæk
2015-10-15 – Kl. 1212 kom to mænd og en kvinde ind hos Frisør Klip In på Ahlgade, hvor de ville købe produkter af forskellig art. De fortrød og det lykkedes at franarre forretningen 500 kr. i forbindelse med betaling med en 1000 kr. seddel. Der er formentlig tale om personer, der kommer fra Østeuropa.
Som det fremgår har flere forsøgt sig med tricket med at betale med 1000 kr. og så få penge retur, for dernæst at distrahere og i mange tilfælde lykkes tricket, så en forretning bliver snydt.
Hvis man er den mindste smule i tvivl, når man står over for en kunde, så henvis pågældende til, at man ikke kan give tilbage på 1000 kr., og forklar dem, at de må henvende sig i en bank for at få vekslet til mindre sedler.
Ring dernæst til politiet, så vi er klar over, at der er tricktyve på spil i området.

Tricktyveri – Jyderup
2015-10-16 – Kl. 1550 kom en 8-10 pesoner, alle med østeuropæisk udseende, ind i Jyderup Antik på Holbækvej. En af mændene ønskede at se på noget guld, og der blev samtidig en del tumult i forretningen, der var med til at skabe stor forvirring.
Alle personerne gik dernæst ud fra stedet, og manden, der ønskede at købe guld, ville vende tilbage senere.
Det er ikke sket endnu, og efter besøget i forretningen blev det konstateret, at der var stjålet en guldring med diamant, 3-5 messing mortere og noget kobber og tin.
Personerne kørte væk fra stedet i en hvid kassebil med tyske nummerplader.

Tricktyveri – Mørkøv, Holbæk
2015-10-14 – To udenlandske damer og en udenlandsk mand kom ind på Statoil på Holbækvej kl. 1640.
De ville købe ni kartonner cigaretter, som ekspedienten lagde frem på disken. De to kvinder tog cigaretterne og gik ud til en bil, medens manden skulle betale med et kort, der blev afvist ved betalingen.
Han forlod dernæst forretningen, idet han sagde, at han ville hente et andet kort i bilen. Ekspedienten så dog ikke mere til kvinder, mand, bil eller cigaretter, idet man kørte fra stedet uden at betale.
Politiet undersøger nu sagen nærmere.

Indbrud i perioden
Abildhaven, Ugerløse
Aggersvoldvej, Jyderup
Barsebæk, Holbæk
Ellebjergvej, Jyderup
Frugtparken, Holbæk
Industrivej, Tølløse
Landevejen, Tuse, Holbæk
Tornved Byvej, Jyderup