Fredag den 14. august kl. 21.00 til lørdag kl. 01.00 er der igen en mulighed for at lægge sig tilrette i en hængekøje på Brorfelde Observatorium. Der er nemlig varslet besøg fra himmelrummet af den myriade af meteorstumper, der kaldes Laurentius’ Tårer.

Hvorfor denne regn af himmelrummets rejsende stensværme kaldes Laurentius’ Tårer er vi måske ikke så mange, der er klar over, og i stedet for kun at slå ordene op på Google, inviterer Brorfelde Observatorium i samarbejdet mellem Københavns Observatorium og Brorfeldes Venneforening til stjerneskudskiggeri med chancen for at opleve et sandt fyrværkeri af himmelfænomener. Der er dog ikke udstedt garanti for den skyfri himmel eller at det ikke kan begynde at regne – så rykker samværet indendørs.

Til at forklare og fortælle spændende om Laurentius’ Tårer har Brorfelde Observatorium været så heldige at få Mia Ramsing fra Roskilde Museum til at komme og fortælle.

Prisen for deltagelse er kr. 100,00 for voksne og kr. 50,00 for børn/unge under 18 år, og billetter kan ikke købes på stedet, men skal købes her på nettet.