Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Aug 03, 2018 til Aug 14, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Foto: ABW

Færdselsuheld – Landevejen / Byvej, Gislinge – Holbæk
Kl. 1226 slap en 68-årig mand fra Gislinge heldigt fra et uheld i krydset Landevejen – Byvej. Han var forinden kørt på en trehjulet knallert ad Byvej mod syd, hvorefter han i krydset svingede til venstre ad Landevejen mod øst. På Landevejen var en bilist kørende i vestlig i færd med at svinge til højre ad Byvej. Den svingende bilist blev samtidig overhalet af en personbil ført med lav hastighed af en 48-årig kvinde fra Svinninge også i vestlig retning. Hun stødte under overhalingen af den svingende bilist sammen med knallertkøreren, der var kørt ud på Landevejen. Den 68-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / Absalonsvej, Holbæk
Kl. 0749 skete der et færdselsuheld i krydset, idet en venstresvingende bilist blev ramt af en modkørende. Det viste sig, at en 37-årig mand fra Holbæk var kørt i en personbil ad Valdemar Sejrsvej mod syd og svingede til venstre mod Absalonsvej. I forbindelse med svingningen blev han påkørt af en 21-årig kvinde fra Holbæk, der i en personbil kørte i modsat retning. Begge førere slap uskadt fra uheldet, hvor den 37-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Han kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tyveri af 255 ruller tagpap – Svinningehallen, Svinninge – Holbæk
Kl. 1010 fik politiet en anmeldelse fra et taglæggerfirma om, at 255 ruller tagpap i løbet af den forgangne weekend var blevet stjålet fra en frit tilgængelig byggeplads. Ifølge overvågning kunne firmaet se, at der d. 120818 i tidsrummet kl. ca. 0324-0400 havde været noget aktivitet i området, men tyveriet var formentlig sket ad flere omgange, idet tagpaprullerne, der hver vejer 35-40 kg, var blevet fjernet fra de paller, som tagpappet var leveret på. Der var tale om underpap af mærket Icopal 500 PG og overpap af mærket Icopal Contour 500 P med en mørk stribe (usædvanligt i Danmark jf. taglæggerfirmaet) til en værdi af mere end 100.000 kr. Politiet har undersøgt byggepladsen for eventuelle spor fra tyvene.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der i løbet af weekenden og måske især i de mørke timer har bemærket usædvanlig aktivitet eller køre tøjer p å byggepladsen ved hallen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uheldig søn – Tysingevej, Kirke-Eskilstrup – Holbæk
Kl. 0954 kørte politiet ud til en rideskole, hvor en ca. 1½ år dreng var blevet kvæstet. En lægehelikopter var også sendt til stedet sammen med en ambulance. Den 1½ år gamle dreng fra Kirke-Såby blev i lægehelikopteren fløjet til Rigshospitalet til behandlinger for kvæstelser i hovedet. Hændelsen skete, da en transportør var ved at blive flyttet og herunder væltede. En far, der var i færd med noget arbejde tæt på transportøren og i den anledning havde en jernstang i sin ene hånd, greb refleksmæssigt ud efter sin 1½ årige søn for at redde ham væk fra transportøren. I forbindelse med grebet i sønnen blev drengen utilsigtet ramt af jernstangen i faderens hånd og pådrag sig herved diverse kvæstelser i hovedet. Politiet undersøger nu omstændighederne både i forbindelse med transportøren, der væltede, og hændelsen med den 1½ årige dreng for at få klarlagt, om nogen ka n dragestil ansvar.

Hampplanter høstet – Regstrup – Holbæk
Kl. 1605 kørte politiet ud til et kolonihaveområde efter en oplysning om, at nogen formentlig dyrkede hamp. I en kolonihave tilhørende en 73-årig mand fra København K fandt politiet 16 hampplanter, der var ca. 2 meter høje. De blev alle høstet og vejede ca. 21 kg. Den 73-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Borgmester N E Hansensvej/Munkholmvej, Holbæk
Kl. 1228 kørte en ambulance og politiet ud til lyskrydset Borgmester N E Hansensvej/Munkholmvej/Kløvermarksvej på grund af et færdselsuheld, hvor en cyklist og en bilist var stødt sammen. Det viste sig, at en 23-årig mand fra Kalundborg kørte i en personbil ad Havnevej frem til lyskrydset og videre i sydvestlig retning i ad Munkholmvej. Samtidig kørte en 33-årig mand fra Holbæk på cykel ad Kløvermarksvej mod sydvest i den hensigt at fortsætte ligeud i lyskrydset ved Munkholmvej for at fortsætte videre ad Borgmester N E Hansensvej mod sydvest. I krydset blev cyklisten ramt af bilisten, der mistænkes for måske at have kørt frem mod rødt lys. Cyklisten blev bragt til skadestuen, men var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader. Politiet har optaget rapport om uheldet og forsøger at få klarlagt ud fra parts- og vidneforklaring, hvad lyssignalet viste for parterne på uheldstidspunktet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Tidemandsvej, Holbæk
Kl. 1630 kørte en 58-årig mand fra Holbæk galt på sin 45-knallert, da han efter et indkøb i en kiosk startede kørslen derfra på 45-knallerten. Under accelerationen derfra kørte han ind i en parkeret bil. Tililende tilbageholdt den 58-årige indtil politiet ankomst. Da han var påvirket af spiritus under kørslen på 45-knallerten, blev han anholdt kortvarigt og sigtet for spirituskørsel på knallerten. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol løslod politiet den 58-årige, der slap uskadt fra uheldet.

Unge i lysmast – Borgmestergårdsvej, Holbæk
Kl. 2115 fik politiet en anmeldelse om, at to unge sad ca. 30 meter oppe i en lysmast på Holbæk stadion. Politiet kørte til stedet, hvor de unge var kravlet ned og nu stod på fortovet. Der var tale om to drenge på 14 og 15 år fra Holbæk, som erkendte at have klatret op i lysmasten. De havde dog vurderet, at det ikke var farligt. De fik en formaning af politiet, der efterfølgende sendte dem bort fra stedet.

Væltet træ – Have Borupvej, Kirke-Eskilstrup – Holbæk
Kl. 0547 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, der oplyste, at et træ var væltet ud over vejen ved kirken. Årsagen hertil var formentlig den kraftige blæst. Politiet gav oplysningen videre til det lokale redningsberedskab, som ville køre til stedet for at fjerne træet.

Færdselsuheld – Slagelsevej, Jyderup – Holbæk
Kl. 1143 var det sket et færdselsuheld med to bilister impliceret. Det viste sig, at en 64-årig kvinde fra Eskilstrup i sin personbil kørte ad Slagelsevej mod nord og ville foretage et venstresving ind ad en indkørsel. I samme retning kørte en 49-årig mand fra Høng i en personbil i den hensigt at fortsætte videre i nordlig retning. Da han misfortolkede modpartens hensigt, forsøgte han at køre venstre om den 64-åriges bil, som han ramte på venstre fordør. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet på grund af forskellige opfattelser af hinandens kørsel inden uheldet.

Søredning / søloven mv. – Isefjorden – Holbæk
Kl. 1821 blev der slået alarm om, at en speedbåd var kæntret ud for Grønhøjsvænge, Kisserup, og tre personer var formentlig faldet i vandet. Det lokale redningsberedskab og politiet iværksatte en redningsaktion, hvor også en redningshelikopter blev tilkaldt. Efter ca. 25 minutters redningsaktion var tre mænd reddet op af vandet i god behold. Alle blev bragt i land, og ingen havde brug for lægehjælp. Speedbåden blev bragt flot og efterfølgende slæbt til en havn på Orø. Der var tale om en 22-årig mand fra Gislinge, en 29-årig mand uden fast bopæl og en 30-årig mand fra Holbæk. De havde sejlet i en speedbåd ført af den 22-årige. Da de formentlig blev ramt af en forkert sø, kæntrede speedbåden, og de tre mænd røg i vandet. Da den 22-årige ikke havde noget speedbådscertifikat og tillige var påvirket af spiritus, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodp røve ti l nærmere undersøgelse for alkohol på grund af mistanke om spiritussejlads i speedbåden. Ved efterfølgende undersøgelse af speedbåden viste det sig, at tændingen var opbrudt. Politiet skal derfor have klarlagt, om de tre mænd kan mistænkes for at have stjålet speedbåden fra et p.t. ukendt sted, idet politiet ikke har fået klarlagt ejerskabet endnu. Derfor kan både den 22-årige og nok også de to øvrige mænd forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af ulykken.

Narkokørsel / kørsel uden førerret – Munkholmvej, Holbæk
Kl. 1830 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Kirke-Hyllinge for narkokørsel og kørsel uden førerret i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne. Det var i øvrigt tredje gang inden for 2½ uge, at den 26-årige var blevet standset i en bil og mistænkt for narkokørsel og kørsel uden førerret. Bilen tilhørte ikke den sigtede selv, hvorfor bilejeren i denne sag nok kan forvente at høre nærmere fra politiet om at have overladt føringen til en person, der ikke lovligt kunne føre køretøjet.

Overtrædelse af afbrændingsforbud – Holbækvej, Jyderup – Holbæk
Kl. 2134 kørte politiet til en adresse, hvor en 45-årig mand fra Holbæk havde tændt op i et bålfad med henblik på at grille på en terrasse. Politiet vurderede, at han havde overtrådt afbrændingsforbuddet og blev derfor sigtet for den overtrædelse af brandlovgivningen.

Mand kørt ned af bil – Industrivej, Tølløse – Holbæk
Kl. 2252 blev politiet alarmeret af pårørende til en 57-årig mand fra Tølløse, som umiddelbart forinden var blevet kørt ned af en bil, da han havde signaleret til føreren, at han skulle sætte hastigheden ned. En ambulance var sendt til stedet, hvor redderne var i gang med at tilse den tilskadekomne for kvæstelser i hovedet som følge af påkørslen. Den pågældende bil var flygtet fra stedet, men havde tabt en stænklap med bilmærket anført. Den kvæstede blev bragt til skadestuen i Holbæk til behandling for sine skader, der bestod i en flænge i hovedet. Området blev afspærret for at finde yderligere spor, ligesom politiet ledte efter bilen med baggrund i diverse vidneforklaringer. En bilinspektør blev tilkaldt for at lave undersøgelserne sammen med politiet. Kort efter midnat fandt politiet på Tølløsevej efter efterladt bil, der manglede en stænklap, og som i øvrigt svarede til vidners beskrivelse af gerningskøretøjet. På bilejerens bopæl foretog politiet anholdelse af to 29-årige mænd fra hhv. Hvalsø og Tølløse samt en 30-årig kvinde fra Tølløse. Kvinden blev dog løsladt efter et par timer, da hun ikke umiddelbart blev vurderet til at have en rolle i sagen. To mænd har begge fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol/euforiserende stoffer, idet politiet skal forsøge at finde ud af, hvem af de to som sad bag rattet på tidspunktet for påkørslen. Når de to mænd er afhørt til sagen, som politiet behandler som en sag om grov vold, vil anklagemyndigheden vurdere, om nogen af de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør. Den kvæstede meldes uden for livsfare.

Spirituskørsel – Holbækvej, Kalundborg
Kl. 1105 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 51-årig mand fra Jerslev Sj. for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Brand på mark – Søstrupvej, Holløse, Holbæk
Kl. 1335 opstod der brand på en mark, som var i gang med at blive høstet. Ilden lavede en brandbælte på ca. 200 meters bredde og fortsatte på den anden side af en vej. Brandvæsnet fik dog hurtigt styr på branden, så der skete ikke skade på ejendom. Politiet og brandvæsnet formoder, at en sten i mejetærskeren kan have dannet en gnist, der har starten branden på marken. Ingen kom til skade ved branden.

Torslundevej, Svinninge – Holbæk: kl. 1502 19-årig mand fra Holbæk blev sigtet for både overtrædelse af afbrændingsforbuddet og overtrædelse af fyrværkeriloven, efter at han – trods advarsler fra andre tilstedeværende – havde affyret en fyrværkeriraket for at fejre en fødselsdag. Raketten landede på en nabo-mark, som brød i brand. Trods forsøg på at slukke ilden med en vandslange, måtte den 19-årige alarmere brandvæsnet. 5-6 hektar på en høstet mark udbrændte.

Brand i køkken – Løvsangervej, Ugerløse – Holbæk
Kl. 1326 var en 47-årig mand fra Ugerløse i gang med at friturestege nogle hotwings i en pande. Efter et kortvarigt toiletbesøg opdagede han, at der nu var ild i panden. Branden bredte sig lidt til emhætten, inden brandvæsnet fik ilden slukket. Øvrige beboere i bygningen var kortvarigt evakueret, og ingen kom til skade ved branden.

Lov om euforiserende stoffer – Lindevej, Holbæk
Kl. 0107 fik specialpatruljen kontakt til en 20-årig mand fra Gislinge i en baggård. Manden var i besiddelse af syv pølsemandsposer med næsten seks gram kokain samt en del kontanter. Ved en ransagning af den 20-åriges bopæl fandt politiet yderligere ca. fem gram MDMA, digitalvægt, flere poser og et narkoregnskab på en telefon. Politiet beslaglagde de ulovlige stoffer mv. samt kontantbeløbet, som politiet mistænkte ham for at have fået i forbindelse med salg af narkotika. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Kastanievej, Holbæk
Kl. 1050 bemærkede en patrulje, at en personbil foran patruljebilen blev ført usikkert ad Kastanievej mod Smedelundsgade. Bilen blev standset, og bag rattet sad en spirituspåvirket, 70-årig kvinde fra Holbæk. Hun blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Tricktyverier – Slotsvolden, Holbæk / Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg
Kl. 1100 anmeldte en 69-årig kvinde fra Holbæk, at hun under indkøb kl. ca. 1000 i supermarkedet Kvickly, Holbæk, i grøntafdelingen blev kontaktet af en fremmed, engelsk-talende mand, der ønskede hjælp til at afgøre, om der var sukker i den vare, han stod med i hånden. Den 69-årige havde under indkøbet anbragt sin taske over indkøbsvognen og havde en hånd omkring remmen. Trods dette formåede den fremmede mand at aflede den 69-åriges opmærksomhed fra tasken, hvorfra hendes pung blev stjålet ved at lyne taske op. Hun opdagede først tyveriet ved kassen. Manden blev beskrevet som: A: Mand, østeuropæisk af udseende, 50 år, ca. 170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Talte dårligt engelsk, Talte: Engelsk, Iført: grøn T-shirt og hvid stråhat – bar briller.

Kl. 1120 fik politiet en anmeldelse fra en 72-årig kvinde fra Regstrup, som kl. ca.
1115 under indkøb i supermarkedet Aldi, Sct. Jørgensberg, Kalundborg, fik stjålet sin pung og sin mobiltelefon fra sin taske. En fremmed, engelsk-talende mand havde afledt hendes opmærksomhed ved at spørge til sukkerindholdet i en liter koldskål, som han stod med i hånden. Ved kassen opdagede den 72-årige, at hendes pung og mobiltelefon var blevet stjålet og formodede, at der var sket under hjælpen til den fremmede mand. Han blev beskrevet som: A: Mand, 50 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Skaldet på toppen og gråt tyndt hår i siderne, Yderligere kendetegn: Havde briller med stærk styrke, Talte: Engelsk, Iført: Grøn/beige t-shirt, kakifarvet bukser.

Lokalpolitiet i Holbæk/Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket manden i de to supermarkeder i løbet af torsdag formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, hvor politiet vil prøve at få fastlagt, om det er den samme gerningsmand i begge sager ud fra eventuel videoovervågning i butikkerne.

Humanitær eftersøgning – Lunderosevej, Jyderup – Holbæk
Se udsendt pressemeddelelse i nat med efterlysning af en dement mand.

Kl. 0925 fredag formiddag fandt en borger den efterlyste mand ved et busstoppested i Hjembæk. Han var i god behold og blev bragt retur til sin bopæl på plejecentret i Jyderup.

Indbrud i perioden Omfartsvejen, Holbæk Borchsvej, Holbæk Rødkælkevej, Allerup, Holbæk Nygade, Holbæk Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk Knudskovparken, Holbæk Frejasvej, Allerup, Holbæk Havnevej, Holbæk Elmegården, Jyderup Have Borupvej, Have Borup, Kirke Eskilstrup Grydebjergvej, Mørkøv Algestrupvej, Algestrup, Tølløse Vestergade, Tølløse Lupinvej, Tølløse