Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 12. oktober til 23. oktober 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Gislinge, Holbæk.

Politiet anholdt en mand, der kørte i bil på Kirsebærhaven. I første omgang forsøgte man at køre fra politiet, men det lykkedes ikke. Føreren, en 41-årig mand fra Gislinge, blev sigtet for spirituskørsel og en del andre overtrædelser af færdselsloven, da han ikke standsede, da politiet bad ham om det.

Han fik udtaget en blodprøve.

En passager i bilen, en 25-årig mand fra Svinninge, blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han blandede sig i politiets arbejde i forbindelse med anholdelsen af ovennævnte.

Spirituskørsel – Gislinge, Holbæk.

Kl. 0920 anholdt politiet en 52-årig mand fra Svinninge, der sigtes for spirituskørsel. Pgl. blev standset på Landevejen i sin bil. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Kørekort havde han ikke. Det var nemlig frakendt ham ved en tidligere lejlighed.

Mistænkeligt forhold – Holbæk.

Kl. 1200 fik politiet anmeldelse om to mænd, der luskede rundt i Blomsterhavekvarteret, hvor de tilsyneladende interesserede sig for diverse villaer. De to beskrives som mellemøstlig af udseende, den ene omkring 170 cm høj og den anden omkring 200 cm høj.

Politiet sendte flere patruljer til kvarteret, men det lykkedes ikke at finde frem til de pgl. Til gengæld var der ikke indbrud i kvarteret.

Politiet er meget tilfredse med, at få sådanne henvendelser fra borgere, der kan medvirke til at forhindre indbrud fordi potentielle gerningsmænd ser politiet i området.

Indbrud i villa – Ugerløse, Holbæk.

Kl. 1254 fik politiet anmeldelse om et indbrud på Tølløsevej, der fandt sted mellem kl. 1130 og kl. 1200. en dør brudt op til stedet, hvorfra der er stjålet smykker. En 16-årig pige var alene hjemme og hørte, at døren blev brudt op til huset. Hun gemte sig på et værelse indtil gerningsmændene var væk igen.

De to gerningsmænd beskrives som:

A, mand, 18-20 år, 175-180 cm, spinkel af bygning, lyst kort hår, talte dansk, iført sort Adidas sweatshirt med lynlås og hvidt logo. B: mand, 18-20 år, 175-180, kort lyst hår, talte dansk. Begge forlod stedet i en lille lyseblå bil.

Politiet hører gerne fra vidner eller andre, der har hørt eller set noget i relation til sagen. Ring på 114.

Mistænkeligt forhold – Holbæk.

Kl. 0928 var politiet på Stjernedalen, hvor en anmelder havde fundet 100 stk. falske hundredekronesedler, der dog var i dobbelt størrelse af en normal 100 kr. Noget kunne tyde på, at en eller flere har eksperimenteret med at fremstille sedler.

Politiet skal gøre opmærksom på, at falskmønteri er en meget alvorlig forbrydelse, der kan give op til 12 års fængsel. De aktuelle sedler kunne dog ikke forveksles med ægte sedler, men politiet skønner, at der kan være tale om “prøvetryk”, og derfor går vi ud med advarslen.

Overtrædelse af våbenloven – Jyderup, Holbæk.

Kl. 0105 fandt politiet en strømpistol, tre pebersprays, og ulovlig kniv under ransagning i en bil og adresse på Præstemarken. Politiet sigtede en 43-årig mand for overtrædelse af våbenloven. Sagen behandles senere i retten.

Opfølgning på flystyrt vest for Holbæk.

Politiets teknikere foretog tirsdag undersøgelser ved det nedstyrtede fly, der mandag eftermiddag styrtede ned på en mark ved Audebo. Politiets undersøgelser har endnu ikke klarlagt årsagen til flystyrtet.

Politiet har talt med flere vidner, og vi vil gerne tale med endnu flere der evt. har bemærket noget atypisk i forbindelse med flyvningen i form af motorstop eller manøvrer. Ring til os på 114.

 

Brand – Holbæk.

Kl. 1532 var politiet til en lille brand i Ladegårdsparken, hvor der var sat ild til en sofa. Der var tale om kasserede ting, og de stod et sted, hvor ilden ikke kunne brede sig. Nogle drenge blev set i nærheden, og politiet konkluderede i dette tilfælde, at der var tale om drengestreger.

Flyulykke – Audebo – Holbæk

Kl. 1718 blev anmeldt om et flystyrt på en mark nord for Hagesholmvej. To personer afgik ved døden. Der henvises til pressemeddelelse udsendt mandag aften. Politiet har foretaget undersøgelser på stedet i løbet af aftenen og natten.

Undersøgelserne fortsætter i dag. Politiet har stadig ingen oplysninger om, hvorfor flyet styrtede ned. Vi melder ud, når vi har nyt at fortælle om sagen.

Anholdelse – Sasserup, Holbæk.

Kl. 2204 anholdt politiet en 32-årig mand fra Næstved, der blev anholdt kørende i bil på Sasserup Vænge. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve. Pgl. sættes i forbindelse med et indbrud ved Svebølle den 101017. Pgl. sidder fortsat anholdt og skal afhøres nærmere til sidstnævnte sag. Anklagemyndigheden vil vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Uro – Holbæk.

Kl. 2146 anholdt politiet en 41-årig mand fra Rørvig, der opførte sig provokerende på Landgreven i Nygade. Manden blev løsladt ud på morgenstunden med en bøde for sin adfærd.

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 2245 anholdt politiet en 39-årig mand fra København, der blev standset i sin bil på Gl. Skovvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Arbejdsulykke med dødelig udgang – Bukkerup, Tølløse, Holbæk.

Kl. 1140 fik politiet anmeldelse fra Bukkerupvej, hvor en mand var forsvundet ned i en kornsilo. Beredskabet tilkaldt, og sammen med gårdejeren gik man i gang med at tømme siloen for korn.

Kl. 1542 blev den forsvundne mand fundet død i siloen. Der er tale om en 34-årig mand fra Ukraine, der arbejdede på gården. Via politiet i Ukraine er de pårørende underrettet om dødsfaldet.

Arbejdstilsynet er tilkaldt og undersøger nu stedet nærmere. Politiet har ikke flere oplysninger om den tragiske hændelse.

Sigtelse for hæleri – Jyderup, Holbæk.

Kl. 1902 blev en 44-årig mand fra Jyderup sigtet for hæleri. Han blev fundet i besiddelse af en stjålet mobiltelefon og en brobizz. Tingene stjålet ved Trekroner Station tidligere i dag. Sagen bliver senere behandlet i retten.

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 0025 anholdt politiet en 71-årig mand fra Tølløse, der kørte i bil på Søstrupvej. Bilen kørte i grøften, og det viste sig, at han var påvirket af spiritus, hvorfor der blev udtaget en blodprøve.

Indbrud i villa – Marke, Mørkøv, Holbæk.

Kl. 1220 blev anmeldt om indbrud i en villa på Aggersvoldvej, hvilket var sket mellem onsdag kl. 0600 og kl. 1220. Et vindue brudt op. Fra stedet stjålet smykker, ure og en Peugeot 308, der er set i forbindelse med indbruddet kl. 1035.

Der har været flere andre indbrud i Odsherred i samme tidsrum. Politiet har en fornemmelse af, at der er sammenhæng mellem sagerne.

Vi opfordrer borgerne til at holde ekstra godt øje i den kommende tid og ikke mindst i efterårsferien. Ring til os med det samme, hvis der ses en mistænkelig bil eller mistænkelige personer, så vi har en chance for at få fat i de pgl. Ring 114. Ser man personer i gang med et indbrud i beboelse eller andre steder, så ring 112.

Mistænkeligt forhold – Holbæk.

Kl. 1340 kom en mand ind i en lejlighed for på Borchsvej, hvor han i første omgang sagde, at han skulle undersøge telefonen. Senere ville han undersøge en håndvask. Den 88-årig mandlige beboer fattede uråd og råbte op, hvorefter manden forsvandt. Anm. havde bemærket, at der stod en anden mand uden for døren. Begge mænd var mørke i huden. Ellers intet signalement.

Politiet er ikke i tvivl om, at manden har forhindret et tyveri ved at råbe op.

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1439 fik politiet en anmeldelse fra Munkholmvej, hvor en 95-årig kvinde lukkede en mand ind i sin lejlighed, i det han påstod, at han skulle efterse hendes vand. I forbindelse med “undersøgelsen” blev der stjålet kontanter og smykker fra et natbord. Gerningsmanden beskrives som udlænding, 30-35 år, 160-165 cm, spinkel, brunlig hud, kort hår. Talte dansk med accent.

Det lykkedes ikke at få fat i pgl.

Politiet skal igen advare specielt ældre mennesker mod at lukke fremmede ind i sin bolig, som man ikke har en forudgående aftale med. Hvis man bliver udsat for henvendelser, så ring til politiet og oplys om hændelsen med det samme. Ring på 114.

Indbrud i perioden
Hejrevej, Gislinge (2)
Njordvej, Holbæk
Holbækvej, Vig
Ringstedvej, Holbæk
Udby Kirkevej, Uglerup, Holbæk
Kisserupvej, Holbæk
Ladegårdsalleen, Holbæk
Heibergs Have, Holbæk
Vestervangen, Allerup, Holbæk
Holbækvej, Kalundborg
Åmosevej, Jyderup
Åmosevej, Mørkøv
Aggersvoldvej, Marke, Mørkøv
Tølløsevej, Ugerløse
Højdedraget, Vipperød
Roskildevej, Vipperød